nlc.hu
Horoszkóp

Meditálj, légy jelen, hogy kapcsolódni tudj a forráshoz

5 lépés a mélyebb spiritualitás felé

Bármennyit is meditálsz, bármennyi kristályt is gyűjtesz magad köré: csak akkor fogsz közelebb kerülni önmagadhoz, ha elfogadod az univerzum feléd nyújtott kezét.

Rengeteg kiadvány, tanító és mester áll a rendelkezésedre, ha szeretnél elmélyülni a spiritualitásban. Számtalan módszer van, amit használhatsz a mindennapjaidban is. Ott van a jóga és a hozzá köthető eszközök, hangtálak, csengettyűk. A kristályok, amiket magadon viselhetsz és a párnád alá tehetsz. Tarot kártya, inga, meditáció – mindegyikkel egy lépést tehetsz önmagad középpontja felé.
De ahhoz, hogy ezek nem csupán üres gyakorlatok legyenek, figyelned kell és meghallani, megérezni az útmutatást. Ez az útmutatás pedig nem más, mint kapcsolódás a mindenséghez, az univerzumhoz, és annak felsőbb erejéhez.

nő virágokkal

Fotó: Pixabay

Mit kell megtanulnod?

Elengedni az elvárásokat, előítéleteket. A ragaszkodásból, birtoklásból jócskán alább adni. Lecsendesíteni az egód hangját, hogy hallatsszon a belső hangod. Elszánni magad olyan változásokra, amik ijesztőek lehetnek. Minél többet cselekedni másokért, teljesen önzetlenül.

1. Meditálj rendszeresen

Amikor kikelsz az ágyból reggel, meditálj. Ne nézd meg a telefonodat, e-maileket, csak ülj le, és néhány percig maradj csendes meditációban.
Ébredéskor vagy a legfogékonyabb az útmutatásra, használd ki ezt az időt. Lélegezz, figyeld magad. Minél többször csinálod, annál jobban kinyílik az érzékelésed önmagad felé. Ha szeretnél, vezess naplót az észleléseidről, tanulságos lehet.

2. Kapcsolódj a forráshoz

Ha bizonytalan vagy, fogalmazz meg kérdéseket és tedd fel. Mondd ki magadban, mondd ki hangosan. Vagy írd le, de küldd ki a mindenségbe. Ezzel kapcsolódsz a mindenséghez, az univerzum végtelen energiájának forrásához.

3. Figyeld a figyelmedet

A jelek érkeznek, csak tudatosítani kell. Amikor úgy érzed, elkalandozik a figyelmed, és véletlenül látsz, hallasz valamit, nem feltétlenül történik szándék nélkül. Ezek valójában jelek, csak meg kell tanulni értelmezni őket. 

4. Légy jelen a jelenben

Mi emberek hajlamosak vagyunk a múlt történésein rágódni, és a jövőbeli eseményeken szorongani. Pedig a múltat nem tudjuk megváltoztatni, a jövőben pedig nem tudhatjuk, mi lesz, azaz aggódni is felesleges. Ha ez az érzés elhatalmasodik rajtad, hozd vissza magad a jelenbe. „Itt vagyok a mostban” – mondd ki hangosan. Ahogy ezt tudatosítod, az elméd és az érzéseid lecsillapodnak. Tisztább fejjel és nyugodt légzéssel könnyebben felteszed a helyes kérdéseket. A válaszok, a következő lépés pedig könnyedén érkezik.

5. Használd az álmaidat

Lefekvés előtt tudatosítsd magadban, hogy emlékezni fogsz az álmaidra. Reggel pedig készíts jegyzetet. Tarts az ágyad mellett egy naplót, amibe az álmokat, meditációs tapasztalatokat és spirituális jegyzeteidet írod. Ezzel trenírozod a memóriádat, egyre többre emlékszel majd. Közben növeled a fogékonyságodat is a sugallatok, a vezetés iránt.
Egyre közelebb kerülsz önmagadhoz, a forráshoz, és egy napon segítség nélkül kapcsolódsz.

(via Gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top