nlc.hu
Horoszkóp

Köszöntsd a tavaszt a telihold erejével

Tavaszi mágia a szabadban

Ha már nagyon várod a tavaszt, kezdj el felkészülni az első szabadtéri rituáléra. Köszöntsd az évszakot, az éledő természetet és önmagad megújulását.

Lehet, hogy eddig nem volt részed szabadtéri mágikus szertartásban, ez esetben itt az idő, hogy kipróbáld. Egyedül is végezheted vagy néhány barátnőddel. Keress egy alkalmas kertet, parkot, rétet vagy erdőt. Tervezd az eseményt a következő telihold estéjére, ami március 28-án lesz. Kezdd el gyűjteni a hozzávalókat és találd ki az esemény forgatókönyvét. Majd köszöntsd a tavaszt, teljes szívedből.

erdőben virágok közt fekvő nő

Fotó: Pixabay

Amire szükséged lesz

  • virágszirmok – friss, színes virágszirmok a legjobbak, de használhatod egy régi, megszárított csokor szirmait is
  • természetes kellékek az oltárhoz – gyűjts a tavaszt jelképező, természetes darabokat, például mohát, mohos követ, friss leveleket, malachit ásványt
  • hajnali harmat – gyűjts pár cseppet egy kis üvegcsébe
  • szárított kamillavirág
  • faszén, mellé egy tűzálló edény, amiben meggyújthatod
  • gyertya (ami lehet ezüst színű vagy fehér), gyújtóeszköz
  • alap az oltárhoz – kendő, fadoboz, amiben a kellékeket viszed
  • víz vagy homok a szén eloltásához

Állítsd fel az oltárt, rendezd el rajta szépen a tavasz, a föld szimbólumait, tedd a gyertyát a közepére. Készítsd el a mágikus körödet a szirmokból, óramutatóval megegyező irányban. Majd sétálj végig a körön ugyanígy, végül gyújtsd meg a gyertyát az oltáron.

Így végezd a tavaszköszöntő szertartást

Ülj a kör közepére az edénnyel, és gyújtsd meg a faszenet is, fújd, hogy izzon, kapjon lángra. Amíg a szén izzik, vedd elő a harmatvizet (szükség esetén pótolható rózsavízzel), és kend fel a harmadik szemed helyére, a szemöldökök közé. Hunyd le a szemed, érezd a hűvös cseppeket.
Le is dőlhetsz a fűre, és közben képzeld el a cseppek rezgéseit. Vizualizáld a megújulást, a természet feléledését. Érezd a megújulást, képzeld el, ahogy a sejtjeid felfrissülnek a tavasz energiájával együtt. Ez a sugárzó érzés járja át testedet, tisztítsa ki a tél megrekedt energiáit, fájdalmait, félelmeit. Gyógyítsa be a sebeidet, hozzon új lehetőségeket.
Majd nagyon lassan mozdulj meg, nyisd ki a szemed. Szórd az izzó szénre a kamillavirágot, és képzeld el, ahogy a füstje magával viszi a telet, vele mindent, aminek mennie kell, Maradj ebben az érzésben, amíg jólesik.

Végül oltsd el a tüzeket, zárd be a kört. Hagyd úgy a környezetet, ahogy találtad, csupán az érzést, és a tavasz minden energiáját vidd magaddal.

(via moodymoons)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top