nlc.hu
Horoszkóp

Az Oroszlánra számíthatsz a vita során

Soha ne vitázz ezekkel a csillagjegyekkel

Okos enged, tartja a mondás. Viszont iszonyatosan bosszantó, ha egy vita során igazad van, a másik pedig érzelmi kérdést csinál belőle, és nem hajlandó elismerni.

Vitázni csak az okos emberrel lehet, mert meggyőzik őt az észérvek – gondolhatnád. De sokszor az érzelmek még a legintelligensebb vitapartner szemét is elvakítják, és az ellenkező véleményből csúnya veszekedés kerekedik. Amikor pedig elhangzottak bántó mondatok, nem lehet semmissé tenni a tüskéket.

férfi telefonba kiabál

Fotó: Unsplash

3. Bika: kiszámíthatatlan vitapartner

Mindenkivel ugyanúgy vitázik, nem tesz különbséget a szerettei és ismeretlenek között. Legyen bármilyen okos, utálja az érzést, hogy nincs igaza. Így a viták során ő lesz az utolsó, aki ezt belátja. A legrosszabb akkor szembemenni vele, ha nincs túl jó passzban. Ilyenkor még érzékenyebben érinti, ha veszít. Nem bír magával, és szavai tőrként döfnek beléd. Képes úgy viselkedni, mintha teljesen rendben lenne, így nem tudhatod, mi van a felszín alatt: ha ilyenkor szegülsz ellen, számíts a legrosszabbra.

2. Oroszlán: kegyetlen védnök

Akkor fog szembeszállni veled, ha egy számára kedves embert megsértettél, megbántottál. Ő keres majd meg, hogy megvédje az illetőt. Védelmező, erőteljes személyisége igazán akkor tör elő, ha ki kell állnia valakiért. Ilyenkor viszont kegyetlenül visszavág. Nagyon jó emberismerő, a önimádat alatt rendkívüli módon figyel, és felméri más gyenge pontjait. Ha te bántalmaztál valakit, akit ő szeret, sokszorosan adja vissza. Kiválóan használja fel, amit tud rólad, és bárki előtt sárba tipor.

1. Skorpió: képtelen veszíteni

Ő az, akivel végképp ne keveredj szóváltásba. Nem olyan agresszív vitapartner, mint például az Oroszlán, de egyszerűen képtelen elengedni a dolgokat. Vita közben is nehezen adja fel, még ha egyértelműen nincs is igaza. Viszont ha lecsillapodott, még sokáig hordozza magában, hogy kritizáltad, és úgy érzi, igazságtalanul bántál el vele. Nem bosszúálló típus, de ha olyan helyzetbe kerültök, akkor előhúzza az emlékeit. Veszteségként éli meg, hogy alulmaradt egy összecsapásban, még a legkomolytalanabb témában is. 

(via yourtango)

Ez is érdekelhet Béke Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top