nlc.hu
Horoszkóp

Idézetek anyák napjára

9 megható és elgondolkodtató idézet a közelgő anyák napjára

A világ egyik legösszetettebb állapota az anyaság. Csodálatos dolog egy embert a világra hozni, és egy életen át összeköttetésben lenni vele.

Mindeközben az anyaság rengeteg lemondással is jár, és ellentétes érzelmekkel. Meg kell küzdened azokkal a mintákkal, amiket otthonról hoztál, és esetleg nem szeretnéd tovább vinni. Az anyaság egy spirituális kaland egyben, és egy folyamatos önismereti utazás. Fel kell ismerned, hogyan tudsz elég jó lenni, közben meg kell tartanod, vagy ismét megtalálnod önmagad. Majd végül el kell engedned a gyermeket, hogy önálló ember legyen, aki megállja a helyét a világban – te pedig csak távolról figyelheted.

anya kisfiával tengerparton

Fotó: Unsplash

1.

„Tudjuk, hogy a gyerekek kiszívják a vérünket, rágják a húsunkat. Időként kell, hogy anya is szabadon lélegezzen, elmenjen a férjével vacsorázni, moziba, hogy aztán a gyerek újra egy pihentebb, rághatóbb anyát kapjon vissza. Nagyon fontos, hogy az anya jól legyen. Hogy tudjon örülni az életnek és a gyereknek.”
(Vekerdy Tamás)

2. 

„Az anyaság magában hordoz egyfajta természetes bánatot is: a gyerekeid kirepülnek a nagyvilágba. De minél jobban neveled őket, annál tovább juthatnak.”
(Steve Biddulph)

3. 

„Anyának lenni azt jelenti, hogy az ember szíve megdermed a félelemtől és a vágytól, hogy még több szeretetet adhasson. Azt sem mondta senki, milyen közel áll egymáshoz ez a két érzés.”
(Dinah Jefferies)

4.

„Az anyaság azért is felelősség, mert folyamatosan példát kell mutatni. Csak később veszi észre az ember, melyek azok a fontos mondatok, amiknek még azóta is próbál megfelelni.”
(Almási Éva)

5.

„Ha anya vagy, sohasem maradsz igazán egyedül a gondolataidban. Egy anya mindig kétszer gondolkodik: egyszer önmagáért, másodszor a gyermekéért.”
(Sophia Loren)

6.

„A jó és a rossz anya között nem az a különbség, hogy mennyit hibáznak, hanem az, hogy hogyan reagálnak az elkövetett hibákra.”
(Donald Winnicott)

7.

„Anyák félik gyerekük félelmeit, átveszik fájdalmas betegségüket – néha meg is halnak miattuk.”
(Müller Péter)”

8.

„Léteznek bizonyos ősi erők. Legtöbbjüket elpusztította a civilizáció, de az anyaság mit sem változott az idők folyamán. Állatok, emberek e tekintetben egyformák. Az anya szeretete gyermeke iránt a világon semmivel sem hasonlítható össze. Nem ismer törvényt, könyörületet, mindent merészel, és lelkiismeret-furdalás nélkül eltapossa azt, ami az útjába áll.”
(Agatha Christie)

9.

„Az anya szíve egy mély szakadék, aminek az alján mindig megtalálható a megbocsátás.”
(Honoré de Balzac)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top