nlc.hu
Horoszkóp

Legyél többet mezítláb, egészséges leszel

Járj mezítláb az erős immunrendszerért!

A talpad pontjai a tested minden részletével kapcsolatban állnak. Ha nincs egyensúly a testedben, kezdd a terápiát mezítláb.

Amikor kibillent állapotban vagy, szüksége van testednek a földelésre, azaz a földhöz, így a föld elemhez való kapcsolódásra.
A talpaddal összeköttetésben áll a teljes tested, erre épül a reflexológia, a gyógyító talpmasszázs. De ha az általános állapotodat, energiaszintedet szeretnéd javítani, és az immunrendszeredet erősíteni, ne kezdd el önmagad a keresni a pontokat a talpadon. Az ilyen jellegű öngyógyítás káros is lehet, bízd inkább szakemberre.

mezítláb a tengerparton

Fotó: Unsplash

Sós vízzel, olajjal

A lábfejedet ápolhatod sós vizes áztatással, ami szintén immunerősítő hatású. A nyirokrendszert beindítva méregtelenítő hatása van az egész testedre.
Vehetsz gyógynövényes lábfürdőt, amihez keverheted, vagy egyenként használhatsz zsályát, kakukkfüvet, borsmentát, rozmaringot vagy levendulát.
Olajos lábmasszázzsal kényeztetheted magad áztatás nélkül is, de utána is. Ilyenkor használj hidegen sajtolt olajat. Ez lehet szezámolaj, argánolaj vagy kókuszolaj. Gyengéden masszírozd a lábfejet, ne nyomj meg egy-egy pontot a talpadon nagyobb erővel.

Járj többet mezítláb!

Amikor beköszönt a jó idő, a szabadban tartózkodva mindig tölts el egy kis időt mezítláb. Sétálj lassan különböző felületeken, próbáld ki többféle kavicson, tobozokon, füvön és erdei talajon is. Az országban már számos helyen van úgynevezett mezítlábas park, ahol mezítlábazásra buzdítanak, és egymás után próbálhatsz ki izgalmas felületeket, sétány formájában.

Sétáló meditáció

Ez pedig a mezítlábasságnak egy olyan formája, ami a testedre, lelkedre és elmédre is kiváló hatással lesz. A sétáló meditációt mezítláb inkább otthon végezd, vagy olyan terepen, ahol nyugalom van és biztonságban tudsz sétálni csukott szemmel, mondjuk egy füves mezőn. Nagyon lassú lépésekkel kell végezni, csukott szemmel, koncentrálva a mozdulataidra, a földdel való érintkezésre.
Nyitott szemmel és utcán is végezhető, de az a talpadra nincs közvetlen hatással. Kiegyensúlyozottabb, frissebb leszel tőle, a stresszmentesítés pedig a fizikumodat fogja hamar javítani.

Ez is érdekelhet lábfürdő virágokkal Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top