nlc.hu
Horoszkóp

Méregteleníts és tisztulj sóval

Legyél besózva az egészséged érdekében!

Az élet sója, micsoda sótlan ember és ugye a népmese: „úgy szeretlek, mint az emberek a sót”. A só szükséges az élethez, és egészségedért is könnyedén használhatod.

Egyes kozmetikai kezelések ellazító lábfürdővel kezdődnek. Nem csupán jólesik, de a megfelelő lábfürdő a nyirokrendszer működését is serkenti. Ilyenkor tavasszal a szervezet a megújulás, méregtelenítés fázisába lép, ezzel a néhány könnyű, sós ötlettel testedet és lelkedet is ápolhatod.

lábfürdő virágokkal

Fotó: Unsplash

Méregtelenítő lábfürdő

Használhatsz tengeri sót is, viszont a víz mindenképp érjen a bokád fölé. Nagyjából negyven fokos meleg víz szükséges, amibe bő két maréknyi sót szórj. Áztasd a lábadat 20-30 percig, hogy a méregtelenítés beinduljon.
A talpadon számos energiapont található, a meleg, sós víz ezeknek a blokkjait oldja. Végezd lefekvés előtt, és közben takard be a felsőtested, karjaidat is egy puha takaróba, a megfelelő nyirokkeringés érdekében. Betegségmegelőző, stresszoldó hatású. 

Orrtisztítás Neti kannával

A jógához kapcsolódó napi rutin része a Himalája-sós orrmosás, amihez a kerámia Neti kanna a legismertebb. De van olcsóbb, műanyag változata is, illetve réz kancsó is kapható. A réz eszközbe felforralt vizet kell önteni, ami egy éjszakán át benne áll, így antibakteriális hatású lesz a folyadék. A só – lehet bármilyen tengeri só is – másnap langyítás közben kerül bele.
Az emberi testnek megfelelő hígítású sóoldat egyik felével az egyik, majd a másik orrlukat mossuk át – a víz közben az ellenkező oldalon kicsorog.
Allergiások megmentője, megfázásos orrdugulás esetén remek segítség. Mindennapos használata pedig ellenállóvá tesz a betegségekkel szemben.

Gargalizálj!

A legegyszerűbb módszer, ha szájhigiénéről beszélünk. Influenza- és megfázás szezonban pedig már a torokkaparás kezdetén használd, könnyen lehet, hogy ezzel le is tudod a bajt. Itt is tengeri sóval érdemes dolgozni, olyan erős oldatot készíts, amilyet csak bírsz. Torokfájás kezdetén naponta sokszor gargalizálj vele, utána a szádat öblítsd át sima vízzel, ne marjon.
Ha pedig szájöblítésre használod, mert nincs kéznél szájvíz, enyhébb oldattal végezd ugyanígy. A só antibakteriális hatású, és ennél olcsóbb, egyszerűbb szert nem találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top