nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2021. június 9–15. – Mit hoz az újhold részleges napfogyatkozással?

A hét csúcspontja a Hold szempontjából a csütörtöki újhold.

Minden újhold esélyt hoz neked az újításra. Ám a mostani egy részleges napfogyatkozással jár együtt, ami felerősíti a hatását. A napfogyatkozás nyomasztó és borúlátó kedvet hozhat. Ez rád és másokra is érvényes. Szóval legyél türelmes önmagaddal és másokkal is!

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

Heti holdhoroszkóp

A Hold hatással van ránk (Fotó: Pixabay)

 

SZERDA – június 9.: Mivel az Ikrek Hold az elmélet, az eszmék, nem lesz könnyű dolgod, ha kivitelezés a feladatod. A gondolkodás és a beszéd jobban fog menni ma. Nem baj. Valahogy el kell kezdeni. A beszéd az első lépés, de ne állj meg itt! Mert az eredményeket cselekvéssel érheted el.

CSÜTÖRTÖK – június 10.: Ma délben lesz újhold, ami a részleges napfogyatkozással együtt fokozottan lehangolóan hathat rád. Hiszen a fő fényforrás, a Nap részlegesen elsötétül. Pedig szeretnél beszélgetni, kérdezni, mesélni. Tedd meg! Ne fogd vissza magad! Új terveket szőhetsz, megújulhatsz, újíthatsz. (Az újholdról részletesebben lejjebb.)

PÉNTEK – június 11.: Ma délelőtt a Hold átlép a vizes Rákba, ami érzékennyé tehet téged és másokat is. A víz jegy könnyeket is jelenthet. Ne szégyelld a könnyeidet! Ezzel párhuzamosan itt az ideje mosni, felmosni, hajat mosni, locsolni, öntözni. Közben fodrászati és kertimunka-tilalom van érvényben.

SZOMBAT – június 12.: Ha tegnap nem volt időd mosni, felmosni, hajat mosni, locsolni, öntözni, akkor ma megteheted. Egész nap a Rákban jár a Hold, ami mindezeknek kedvez. És ne felejts el sok folyadékot inni! A szervezetednek most nagyobb szüksége van a folyadékra. A hagyomány szerint fodrászati tilalom van érvényben ma.

VASÁRNAP – június 13.: Mivel csak este vált jegyet a Hold, ma is moshatsz, locsolhatsz stb. Most már nő a Hold, ami segít vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket beépíteni. Ezeket ma a vizes Hold miatt oldott, kolloid formában teheted a leghatékonyabban. A bőröd is „szomjas”: hidratáld! De ne csak az arcodat, hanem a dekoltázsodat és az egész testedet!

HÉTFŐ – június 14.: Az Oroszlán Hold a fényes és luxus holmiknak kedvez. Könnyen lehet, hogy szeretnél csillogós, ünnepi ruhákba öltözni, és ékszert is felvenni. Nem baj, hogy hétköznap van. Nem kell visszafognod magad. Csak ne ess túlzásba! És ne törődj az esetleges kritikákkal! Közben vedd figyelembe, hogy ma fodrászati tilalom van érvényben!

KEDD – június 15.: Az Oroszlán Hold szerint semmi sem akadályozhat ma abban, hogy ragyogj. A napsütéstől, esőtől függetlenül lehet fényes a kedved, ha nem engeded, hogy bárki vagy bármi elrontsa. Ne feledd, hogy te irányítasz! Hiszen az Oroszlán az uralkodó szimbóluma. Uralhatod a hangulatodat is…

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 06. 09-15.

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 06. 09-15.

 

Heti holdhoroszkóp

Fotó: Pixabay

ÚJHOLD + RÉSZLEGES NAPFOGYATKOZÁS

Június 10-én, csütörtökön 12:52-kor a Nap és a Hold együttáll az Ikrek jelében. Ezt az együttállást nevezzük újholdnak. Most az újhold részleges napfogyatkozással jár együtt, ami Budapestről nézve mindössze 8%-os kitakarást jelent. Ez szabad szemmel nem érzékelhető. Viszont belenézni kimondottan káros a szemnek. Mivel a Hold földtávolban jár, hiába kerül pont a Nap és a Föld közé, nem tudja teljesen kitakarni a Napot. Ennek örülhetsz. Ugyanis asztrológiailag a fogyatkozások (nap-, vagy holdfogyatkozás) kellemetlen hatással vannak az emberekre.

Ne feledd, hogy az újhold mindig valami új kezdetét jelenti! Innentől egy új ciklus, új időszak kezdődik el.

Az Ikrek jel a nyitottság, az érdeklődés és a könnyed társalgás jele. Az újhold hatására ezek a tulajdonságok benned is felerősödnek. Ezért hosszú idő után végre újból fellélegezhetsz, mert könnyebben tudsz kommunikálni, illetve meg tudod találni a közös hangot bárkivel bármilyen témában. Ez egy új időszak kezdetét jelzi neked.

Amennyiben az Ikrek jelében születtél, a születésnapod környékén ezen a napon állj meg egy pillanatra, és találd ki, hogy miben szeretnél megújulni! Az újhold segítséget nyújt neked a külső-belső megújulásban. Érdemes halványzöld gyertyát gyújtanod, és kívánnod valamit, amit szeretnél, ha „kicsírázna”. Ugyanis a csíra színe a halványzöld.

Heti holdhoroszkóp

Gyújts zöld gyertyát! (Fotó: Pixabay)

Akkor is intenzíven megérzed az újhold jótékony hatását, ha a Mérleg vagy a Vízöntő jelében születtél.

Maga az újhold csupán egy perc, de a napfogyatkozás kb. másfél órán át nyomasztóan hathat mindenkire. Legyél türelmes önmagaddal és másokkal egyaránt!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top