nlc.hu
Horoszkóp

5 egyszerű tipp, és magabiztosabb leszel

Növessz nyárra önbizalmat!

A nyár nem csupán a szerelem és a boldogság, de a szorongás és az önbizalomhiány időszaka is lehet. Változtass ezen!

Ahogy a nadrágok rövidülnek, ahogy a blúzok libbenőssé válnak, úgy érzik egyre többen kiszolgáltatottnak magukat. Pedig a legtöbb önbizalom-hiányos ember teljesen átlagos, normális testalkatú, semmi szégyellnivaló nincs a fizikumukkal kapcsolatban. Az egy másik kérdés, hogy a testképzavarok mekkora csorbát ejtenek a magabiztosságukon.

Ami őket zavarja a nyári kitárulkozásban, az a lelki meztelenség. Míg a körülöttük lévő emberek kitárulkoznak, és nyitottabbak mint valaha, ők bezárkóznak, és még visszahúzódóbbá válnak. Ha te is közéjük tartozol, ezzel az 5 egyszerű lépéssel magabiztosabbá és boldogabbá válsz!

barátnők a tengerparton

Fotó: Unsplash

1. Húzd ki magad

Jógázz, tornázz: ha látod, ismered magad, egyre közelebb kerülsz a belső önvalódhoz is. Ahogy egyre jobban megismered a tested működését, egyre magabiztosabban mozogsz. Kívül-belül elfogadod magad. Figyelj arra, hogy az utcán járva húzd ki magad, emeld fel az álladat, közelítsd a lapockáidat. Érezni fogod magadban a büszkeséget és az erőt.

2. Nézz mások szemébe

Meg kell tanulnod, hogy erős vagy. Érvényesítened kell magad. Merj bátran mások szemébe nézni, még ha két kiflit is veszel az éjjel-nappaliban. Ne lepődj meg, ha valaki ezt flörtnek érzékeli: vonzó vagy, és magabiztosnak látnak!

3. Dicsérd és szeresd magad

Találj mindennap valamit, amit tettél: magadért, másokért. Ha szépen kitakarítottál, ha a munkában értél el valami jót. A saját büszkeséged önmagad felé ugyanannyit ér, mint más dicsérete! Hangosan mondd ki, hogy miért dicséred magad, miért szereted magad. 

4. Jutalmazd meg magad

Leginkább idővel, de ha valamilyen tárgyra vágysz egy ideje, ez lesz a tökéletes alkalom, hogy örömet szerezz magadnak. Ha könyvet veszel, írd bele, hogy miért adod magadnak „szeretettel”. De adj időt magadnak meditálni, semmit tenni, gyógyulni – mindenre, amit rohanó életedben mindig hátrébb söpörsz.

5. Kérd az univerzum segítségét

Használd a körülöttünk lévő energiákat, a sajátod növelésére. Gyújts megfelelő színű gyertyát az önbizalmadért, vagy vedd körül magad olyan kristályokkal, amiknek a rezgése segít erősebbé válnod. Emlékezz: minden képesség és erő benned van, csak hagynod kell kibontakozni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top