nlc.hu
Horoszkóp

5 kérdés a szerelemről

 Igaz szerelem, vagy csak illúzió? Ismerd fel!

Mindenki erről álmodik. Láttad már filmekben, olvastál már róla. De tényleg létezik, érdemes várni rá?

Ha nem volt még részed semmi hasonlóan elsöprő érzésben, a filmek láttán könnyen elkap a pánik. Csak neked nincs szerencséd, vagy valójában a szerelem egy illúzió? Létezik egyáltalán?

szerelmespár tengerparton

Fotó: Unsplash

1. Mi a szerelem?

Ez az, amit nem lehet pontosan körülírni. Amikor benne vagy, és kit tudod fejezni: szeretem őt – akkor téged is utolért. De senki nem tudja megmondani, mit fogsz érezni. Lehet, hogy gyengéd lesz és érzéki, de lehet, hogy vad és szenvedélyes.

2. Létezik szerelem első látásra?

Férfi és nő egymásra pillant az utcán. Megáll az idő, ők pedig tudják: elvesztek, ez a szerelem! Hát, ilyen valóban nagyon ritkán történik, pedig kutatások is készültek a témában. Természetesen létezik olyan erős fizikai vonzalom, ami első találkozásra egymáshoz ragasztja a páros, és ha van elég közös pont, ez valódi kapcsolatba és szerelembe fordul át.

3. Mik lehetnek a jelei?

  • képtelenek vagytok elengedni egymás tekintetét
  • mindent azonnal tudni akarsz róla
  • a vágy kíváncsisággal, reménnyel és bizalommal társul
  • folyton ő jár a fejedben

4. De mit mond a tudomány?

A szerelemnek önmagában nincsen tudományos bizonyíthatósága, de minden vele járó állapot kimutatható biokémiai folyamatok alapján. Meghatározható folyamatok játszódnak le az agyban, a vágy esetén. A vonzódás és a kötődés is ugyanígy kimutatható.
De az már csak rajtad múlik, honnan közelíted meg. 1. – azért vagy szerelmes, mert az agyad trükközik veled, 2. – vagy szerelmes vagy, mert tudományosan bizonyítható?

5. Meddig fog tartani?

Ez is sok mindenen múlik, leginkább rajtatok! Örökké is tarthat, de az is lehet, hogy néhány felfokozott hónap után elválnak útjaitok. Az agyban zajló kémiai folyamatok nem tartanak a végtelenségig. Viszont két, hasonló gondolkodású, egymás iránt elkötelezett ember között nagyon mély érzések alakulhatnak ki, ami nagyon sokáig képes tartani. A szerelem nem jelenti azt, hogy jól összeilletek, de ha összepasszoltok, az sem egyenlő azzal, hogy örökké fog tartani a kapcsolat.

Mi a tanulság? 

A szerelem egy talány, de ha rátalálsz, mindig van mit dolgozni rajta. Legyen szerelemmel vagy szerelem nélkül is boldog életed!

(via herway)

Ez is érdekelhet szerelmespár tengerparton nyári szerelmi horoszkóp Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top