nlc.hu
Horoszkóp

Legyél nagyon pozitív a mai tízmilliószoros napon

Akkor is hat a mai tízmilliószoros nap, ha nem hiszel benne

A legegyszerűbb lenne 500 forintot kívánni ma, de ennél kifinomultabban működnek a karmikus napok. Jót tenni jó, és ezeken a napokon a tízmilliószorosát éri.

A tízmilliószoros napok, vagy szanszkritul a Dharmachakra napok, Buddha életének egy-egy fontos eseményére emlékeznek. Minden évben négy ilyen van, amit a tibeti holdnaptár alapján, azaz a hold állásának segítségével számolnak ki.

megvilágosodott Buddha

A megvilágosodott Buddha, azaz a béke szimbóluma Angkorban / Fotó: Unsplash

Tényleg minden tízmilliószoros lesz?

Sajnos, nem elég pár forintot kívánni, és várni, hogy az majd hirtelen megsokszorozódik. Ezeken a napokon a cselekedeteid, gondolataid karmikus értéke lesz milliószoros. Akár jót teszel, akár rosszat, ezen a négy napon a tetteid jóval nagyobb súllyal kerülnek be képzeletbeli karma-ellenőrzőfüzetedbe.
A keleti bölcsek éppen ezért azt mondják, élj úgy, mintha minden nap Dharmachakra nap lenne! Azaz élj olyan spirituális értékrendben, hogy az önmagadra és másokra is inspirálóan hasson.

Miért pont tízmillió?

Baktai Ádám, a Védikus tudományok szakértője szerint a tibeti kultúrára markáns hatással volt az indiai asztrológia, gyógyászat és matematika. A köznapi nyelvben is meghatározó érték a crore, ami 10 milliót jelent, azaz amikor mi valakire azt mondjuk, hogy milliomos, vagy milliárdos, ott a crorepati, azaz a tízmilliók ura kifejezést használják. Ez nagyjából a legnagyobb, hétköznapi beszédben használt számérték.

nevető Buddha

A nevető, pocakos Buddha a jólét és szerencse szimbóluma / Fotó: Unsplash

Mit tegyél a mai napon?

Legyél tudatos. Próbálj meg tudatosan elkerülni minden negatív energiát. Azaz nézd ítéletmentesen a világot, és ne engedd, hogy a másoktól érkező ártó energia (tettek, szavak, érzelmek) befolyásoljanak! Ezekkel próbálkozz:

  • ne mondj durva kritikát, bántó szavakat másoknak
  • ne vedd fel a sértéseket, legyél elnéző azokkal szemben, akik feléd bántóan közelednek
  • fogalmazz meg az életeddel, a jövőddel kapcsolatos pozitív kéréseket, le is írhatod
  • legyél támogató a környezeteddel szemben, vedd észre, ha segítségre van valakinek szüksége
  • legyél kedves, mosolygós és pozitív
  • meditálj, jógázz, mantrázz, vagy hallgass mantrákat a teendőid mellett

Mi lesz, ha lemaradsz?

Nem lehet lemaradni erről a napról, akkor is hat, ha nem is tudsz róla. Ha nem voltál elég tudatos, vagy úgy látod, helytelen dolgokat tettél, mindig van lehetőség javítani. Mindennap tegyél valami jót, és várd a következő tízmilliószoros napot: október 27-én, szerdán lesz idén az utolsó, jövőre pedig ismét jön mind a négy!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top