nlc.hu
Horoszkóp

A Rák párkapcsolati hibái

Ezeket a hibákat követi el a leggyakrabban a párkapcsolatokban a Rák

Folytonos hangulatingadozások, sértődékenység és anyáskodási hajlam... Többek között ezekkel a tulajdonságaival keseríti meg párja életét a Rák.

A Rák, mint víz elem, a zodiákus egyik legérzékenyebb jegye, melyet a család jegyeként is emlegetnek. Kapcsolatban élni a Rákok számára mondhatni természetes állapot, ugyanakkor nekik is vannak gyengeségeik e téren…

Állandó hangulatingadozások

A Rák uralkodó bolygója a folyton változó Hold, a csillagjegy szülötteire pedig legalább ennyire jellemzők az állandó hangulatingadozások. A partner számára komoly nehézséget jelenthet követni, pláne pedig megfejteni az akár egyik percről a másikra bekövetkező, éles hangulatváltásokat. Éppen ezért lényeges a Rákok számára, hogy megtanulják ezeket uralni, illetve megfelelőképpen kommunikálni a párjuk felé.

Kötődés a múlthoz

A Rákok életében meghatározó szerepet tölt be a nosztalgia. Hajlamosan a múltban ragadni, olyan emlékekhez, személyekhez ragaszkodni, amiket, akiket már el kellett volna engedniük. Előfordul, hogy erősen kötődnek egy-egy régi szerelemhez, ami azonban akadályozhatja, hogy a jelenlegi párkapcsolatukat megéljék, arról nem is beszélve, hogy mennyire bántó lehet a mostani partnerük számára.

Sértődékenység

Az érzékenységükből fakadóan rendkívül sértődékenyek, néha egészen apró, akár komolytalan dolgokat is képesek a lelkükre venni, majd hosszasan duzzogni miatta. A partner idő után már úgy érezheti magát, mintha tojásokon lépkedne, nehogy, akár csak akaratlanul megbántsa a Rákot. Mindez minimum megnehezíti, de akár teljesen el is lehetetleníti a nyílt kommunikációt a párkapcsolatban.

Párkapcsolati konfliktus

(Fotó: Getty Images)

Anyáskodás-apáskodás

A jegy szülötteiben igen erősek a szülői ösztönök, melyeket azonban nem csak a gyermekeiken élnek ki, hanem már a partnerükön is. Ennek kétségkívül van jó oldala, hiszen nagylelkűek, gondoskodóak és gyengédek. Ugyanakkor hajlamosak negatív értelemben is az anyáskodó vagy apáskodó viselkedésre, amikor túlságosan is uralkodni akarnak a másik felett és olyan dolgaiba is beleszólnak, amikbe nem kellene.

Passzív-agresszív

Amikor egy-egy problémát, konfliktust nem akarnak felvállalni, hajlamosak visszavonulni és passzív-agresszív módon viselkedni, ami azonban a kapcsolatban csak a feszültség erősödéséhez vezet, nem pedig a mindkét fél számára kielégítő megoldáshoz.

Garanciát várnak

A jegy szülöttei az élet minden területén fokozottan igénylik a biztonságot. Már a kapcsolat korai szakaszában elköteleződést, gyakorlatilag valamiféle garanciát várnak el a partnerük részéről, ami igencsak megijesztheti a másik felet, olyannyira, hogy akár rövid úton ki is hátrálhat a románcból.

via

Még több horoszkóp:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top