nlc.hu
Horoszkóp

Ilyenek szülők a Kos csillagjegyűek

Ilyen szülők a Kosok

A Kosok energikus és őszinte emberek, a gyerekeikkel feltétel nélküli bizalmi viszonyt építenek ki, az énközpontúságukat azonban szülőként is nehezen képesek háttérbe szorítani.

A Kosok született vezetők és a szülői szerepben is ez a tulajdonságuk a legmeghatározóbb. Energikus, inspiráló emberek, akik kellő határozottsággal nevelik a gyerekeiket, azonban a szigorúság helyett sokkal inkább az ösztönzés eszközeivel teszik. 

Intelligens problémamegoldók

A jegy szülöttei intelligensek és kiváló problémamegoldó készséggel rendelkeznek, így a gyereknevelés során felmerülő akadályokat, illetve konfliktusokat képesek gyorsan és lényegletörően átlátni, illetve hatékonyan kezelni.

Egyszer szólnak

Bár alapvetően nem erősségük a türelem, azonban a gyerekeikért valósággal rajonganak és tőlük sokkal többet el is viselnek, mint bárki mástól a világon. Ugyanakkor a Kos szülők azok, akiknek általában nem kell többször rászólniuk a rosszalkodó gyerekre, ugyanis már elsőre is úgy teszik meg, hogy abból azonnal ért.

Család

Fotó: Getty Images

Aktív életmód

Az aktív, sportos életmód hívei és ezt a szemléletet a gyerekeiknek is igyekeznek átadni. Mindemellett túlteng bennük a versenyszellem, és ezt szintén át kívánják örökíteni az utódokra, ami viszont feszültségeket szülhet, ha a gyerek érzékenyebb, kevésbé kompetitív természetű.

Őszinteség

A Kos szülők és gyermekeik kapcsolatára a kölcsönös őszinteség és a közvetlenség jellemző. Mindig egyenesen felvállalják, kimondják a dolgokat és a gyerekeket is már egészen kicsi koruktól kezdve ugyanerre nevelik. Mély bizalmi viszonyt építenek ki velük és tudatosítják bennük, hogy bármiről kérdezhetnek és bármit elmondhatnak nekik.

Kényeztetés helyett kreativitás

A legkevésbé sem hívei a gyerekek elkényeztetésének. Ehelyett inkább érzelmi támogatást nyújtanak számukra, ösztönzik a kreativitásuk kibontakoztatását és megtanítják nekik, hogyan lehetnek hasznosak és miképp érhetik el a maguk erejéből azokat a dolgokat, amikre vágynak. 

Ösztönzik az önállóságot

A Kos számára szülőként a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy legyőzzék a saját énközpontúságukat. Gyengeségük és egyben erősségük is, hogy a gyermekeiket már egészen korán minél nagyobb önállóságra ösztönzik, amiben kétségkívül közrejátszik az is, hogy vágynak a tőlük való, bizonyos fokú függetlenségre is. Emiatt ugyanakkor néha bűnösnek is érzik magukat.

via

Még több horoszkóp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top