nlc.hu
Horoszkóp

Létezik-e szerelem első látásra?

Szerelem első látásra: te hiszel benne?

Meglátni és megszeretni: valóban létezik? A karma szerint igen, bár nem mindig egy felhőtlen szerelem ígéretét tartogatja.

Akik azt állítják, hogy volt már benne részük, kardoskodnak mellette, hogy létezik szerelem első látásra. Akik pedig irigykedve hallgatják ezeket a történeteket, hisznek is benne, meg nem is. Veled már megtörtént?

szerelmespár

Létezik szerelem első látásra! / Fotó: Unsplash

Mi az a szerelem első látásra?

Akik átélték ezt az érzést, úgy írják le: amint találkoztak a párjukkal, azonnal elfogta őket egy megmagyarázhatatlan érzés. Azonnali vonzalom, érdeklődés, kapcsolódás. Többen úgy jellemzik, hogy egy pillanatra megállt a világ, vagy szinte tűzijáték gyúlt a lelkükben.
Egy nagyon erős zsigeri érzés, ami aztán az első együtt töltött percek után fizikai, értelmi és érzelmi vonzalomban is kicsúcsosodik.

Valóban létezik?

Akik megélték, határozottan állítják: igen! De párkapcsolati szakértők és párterapeuták is így tartják. Sőt, Harry herceg és Meghan Markle is így jellemezte az első találkozásukat.
Természetesen, van egy bökkenő, hiába ez a csodálatos érzés: attól, hogy megtörténik a kapcsolódás, nem jelenti azt, hogy valóban ilyen fantasztikus lesz a folytatás.

Ha mégsem passzol a két ember…

Lehet, hogy néhány csodálatos nap, hét után derül ki, a két ember semmi másban nem passzol egymáshoz, csak a kémia játszott velük. És persze az is lehet, hogy egy őrült szerelem kezdetét jelezte. De ha szerelem is válik belőle, akkor sem zárható ki, hogy egy érzelmi hullámvasútba ülnek a felek – a karmikus kapcsolat is így kezdődik, ami sokszor nem ér túl szép véget. Ilyenkor a hangsúly végül sajnos nem a boldogságon van, hanem a pár fejlődésén, a sorsuk beteljesítésén.

Mi lehet az oka?

A karma, vagy a sors – egyesek szerint. De természetesen létezik olyan erős kémiai vonzalom, ami okozhatja ezt az érzést. Sőt, egyes kutatók állítják, hogy ez lehet két ember közös illúziója: amikor mindketten úgy érzik, hirtelen szerelembe estek a másikkal, de valójában csak az elméjük keltette az érzéseket.

Ha ezt érzed, veled is éppen megtörténik:

  1. Elképesztő erős, hirtelen fizikai vonzalom a másik iránt
  2. Azonnali kapcsolatot érzel, ismeretlenül is
  3. Nem tudod levenni róla a szemed, folyamatos szemkontaktusban vagytok
  4. Mindent tudni akarsz róla
  5. Nem látod tökéletesnek, de ettől semmi nem változik

(via relrules)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top