nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2021. november 17–23. – Legyen a mottód a nyitott tenyér!

A pénteki telihold részleges holdfogyatkozással jár együtt. Örülj neki, hogy ez Európából nem látható, mert nem kedvező. A Hold kiteljesedésének részleges kitakarása valami elsötétedést, nehéz kihívást jelent. Csendesedj el, és engedd el a ragaszkodásaidat! Legyen a mottód a nyitott tenyér!

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?
 
SZERDA – november 17.: Hajnalban a Bikába lépő Hold már a telihold előszobája. Ne feledd, hogy még nő! Emiatt ma fogászati tilalom van érvényben. És ha lehet, ma semmilyen műtéti beavatkozásra ne menj! A hagyomány szerint ilyenkor a testben vérbőség van, ami nem a legjobb műtétkor.

CSÜTÖRTÖK – november 18.: Közvetlenül telihold előtti napon mindenki ingerlékennyé válik. Ma fogászati és fodrászati tilalom van érvényben. A telihold közelsége miatt a gyógynövényekben most a legmagasabb a hatóanyag. Ha jársz kirándulni, érdemes ma szedned.

PÉNTEK – november 19.: A részleges holdfogyatkozást ne értékeld túl, de ne is becsüld alá! Tartsd szem előtt, hogy ma a ragaszkodás korlátoz! Az ökölbe szorított kéz helyett a nyitott tenyér elvét válaszd! És semmit ne erőltess magadra a mai napon! (A teliholdról részletesebben lejjebb.)

Heti holdhoroszkóp

Nyitott tenyérrel, ragaszkodás nélkül (Fotó: Pixabay)

SZOMBAT – november 20.: Attól, hogy túl vagy a teliholdon és a részleges holdfogyatkozáson, ráadásul tegnap délután a Hold átlépett az Ikrekbe, fellélegzel szó szerint és átvitt értelemben is. Nyitottabb leszel új információkra és új módszerekre. Bármi érdekel aktuálisan, ahhoz jönnek olyan ötletek, amiket érdemes megfogadnod.

VASÁRNAP – november 21.: Ma is tőled függ, hogy mennyire nyitsz. Az Ikrek Hold az információk és ötletek mellett alkalmassá teszi ezt a napot mindenféle kommunikációra, tanulásra és vizsgára. Ne felejts el szellőztetni! Nemcsak a lakást, a szobákat, hanem az ágyneműket és a plédeket is ki kéne szellőztetned.

HÉTFŐ – november 22.: Hétfő a Hold napja. Ma duplán. A Rák Hold a mai napot szentimentális, romantikus érzelmekkel színezi be. A családod, a szüleid, a nagyszüleid fontossá válnak. Látogasd meg őket, csinálj családi programot! Ha erre nincs mód, legalább hívd fel őket telefonon! És kivételesen ne rohanj!

KEDD – november 23.: Még ma sem késő meglátogatnod vagy felhívnod a szüleidet, a nagyszüleidet. Ne kötelességből tedd, hanem szeretettől vezérelve! Vagyis akkor, ha szívből jön! Emellett a klasszikus, vizes programok aktuálisak: mosás, felmosás, locsolás, és sok folyadék ivása. Ne várd meg, amíg szomjas leszel!

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 11. 17-23.

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 11. 17-23.

 

TELIHOLD RÉSZLEGES HOLDFOGYATKOZÁSSAL

November 19-én 09:58-kor a Bika Hold és a Skorpió Nap szembenállása miatt telihold lesz. Azonban a Föld a Hold és a Nap közé kerülve részlegesen kitakarja a Nap fényét. Emiatt részleges holdfogyatkozás lesz, ami Európából nem látható. Bár a holdfogyatkozás különleges égi jelenség, az asztrológiában baljós előjelű: mindig valami elsötétedést, nehéz kihívást jelent.

Mivel a Bika a gyűjtögetés jegye, a szokottnál is hajlamosabb leszel gyűjtögetni: embereket, tárgyakat, pénzt, vagyont, pozíciót, elveket, terveket stb. Ez ragaszkodóvá és beszűkültté tehet téged. Ha tudatában vagy annak, hogy ez a ragaszkodás mennyire megnehezíti a dolgodat, akkor tuti, hogy nem teszed. Természetes és érthető törekvésed a gyarapodás, de nem mindegy, hogy milyen áron. Az ősi tanítás is azt mondja, hogy „aki ökölbe szorítja a kezét, nem kap, sőt kiszorítja azt is, ami benne volt”. Tehát hasznosabb kinyitnod a tenyeredet (nem csak ma).

Heti holdhoroszkóp

Ajándék (Fotó: Pixabay)

Nem veheted félvállról a teliholdas rossz statisztikákat: ilyenkor több a baleset. Vagyis sokkal óvatosabbnak kell lenned az utakon. A telihold a szembenállás miatt a szembe jövő járművek veszélyét jelenti. Ha odafigyelsz és körültekintően közlekedsz, elkerülheted a legrosszabbat = a balesetet.

A telihold pontosan 09:58-kor lesz, holdnyugta után. Szóval nem fogod látni. Kivételesen örülj ennek!

Ha a Bika vagy a Skorpió jelében születtél, akkor vigyázz magadra és a kapcsolataidra! Hasonló a dolgod, amennyiben Oroszlán vagy Vízöntő szülött vagy.
Természetesen bármelyik jegy szülöttje vagy, legyél óvatos!

Heti holdhoroszkóp

Telihold (Fotó: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top