nlc.hu
Horoszkóp

Az Oroszlán csillagjegyű szülő

Az Oroszlán szülők energikusak, és szinte bármilyen csillagjegyű gyerekkel megtalálják a közös hangot

A csillagjegyed arra is hatással van, milyen szülő lesz belőled. Az oroszlán szülőkre jellemző, hogy szeretnek domináns falkavezérek lenni, de ez nem jelenti azt, hogy diktátorok lennének: akkor érzik jól magukat, ha mások is jól érzik magukat körülöttük, és ennek hangot is adnak.

Bátor, okos, mindenáron megvédi a családját és ő akar lenni a legjobb anyuka/apuka a világon. Ezek az Oroszlán csillagjegyű szülő legfőbb ismertetőjegyei. Egy Oroszlán szülőként a családhoz való hűség, a védelem és a szeretet érdekli a legjobban. Érzelmi megnyilvánulásaiban szenvedélyes és őszinte, emiatt a gyerekei mindig tisztában vannak azzal, hogy épp milyen a hangulata, ilyen szempontból egy nyitott könyv számukra. Tudják, mikor lelkes, de azt is, mikor érzi rosszul magát, és ezzel az Oroszlán szülő jó példát mutat, hogy ők is merjék nyíltan kifejezni az érzelmeiket. Az Oroszlán szereti a reflektorfény, és egyáltalán nem bánja, ha ő állhat a család középpontjában, de ezt nem azon az áron teszi, hogy elnyomja a többieket.

Az oroszlán csillagjegyű szülők energikusak

Egy oroszlán sokat tesz a családjáért, de el is várja, hogy ezt megköszönjék neki (fotó: Pixabay)

Sokat ad, és szereti, ha elismerik ezért

Az Oroszlán szülő szeret adni, nagylelkű, szeret programokat szervezni, és ő az első, aki a gyerekei barátait is meghívja fagyizni vagy éppen moziba. Ha nagylelkűségről van szó, hajlamos akár a pénztárcája határain kívül is nyújtózkodni, de ezt nem bánja, mert tudja, hogy valami jóra használja a pénzét, élményt szerez azoknak, akik a legközelebb állnak hozzá. Fontos neki, hogy jól bánjon a szeretteivel, ugyanakkor elvárja, hogy az erőfeszítéseiért elismerjék őt: mindennél jobban esik neki, ha a nagylelkűségét megköszönik, mivel ugyan alig látszik rajta, de az ilyen csillagjegyű szülő legbelül azért kicsit bizonytalan, és ha a kedvességét nem ismerik el, azt nehezen érti meg, és még nehezebben tudja feldolgozni. Egy ilyen helyzet ugyan a családon belül konfliktusokat szül, de mivel az Oroszlán szülő tudja, hogy a családtagjai valójában szeretik őt, így nem haragtartó, a családi konfliktusokat általában gyorsan elsimítja.

Jó példát mutatnak

Az Oroszlán szülő gyakran hangos, mindenről van véleménye, és ennek szeret is hangot adni, és emiatt néha a gyerekük a suliban kicsit cikinek érezheti őt, de végső soron mindig jót akar, és ezt a gyereke is tudja. Az Oroszlán édesanyák és édesapák elsőre nehezen értik meg, ha a gyerekük mást gondol dolgokról, és másképp kezel egy szituációt, mint ahogy ők helyesnek tartják. Különösen nagy rejtély számukra, ha csendes, félénk gyerekük van, mert egyszerűen nehezen értik meg azt, hogy lehetséges, hogy valaki nem áll nyíltan oda, és mondja el a szüleinek a véleményét és a gondolatait. Az Oroszlán szülő mindig tisztában van a saját érzelmeivel, szeret is nyíltan beszélni róluk, ugyanakkor pont emiatt nehezen érti meg azt, ha valaki nem képes ilyen szabadon kommunikálni róluk. Ugyanakkor hosszú távon még ezzel a meg nem értéssel is tudnak jót tenni a gyereknek, hiszen azt üzenik neki, hogy nincs olyan, hogy rossz érzés vagy rossz gondolat, bármiről lehet beszélni, és ők meg fogják hallgatni őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top