nlc.hu
Horoszkóp

Nézz szembe a félelmeiddel, elég erős vagy hozzá

5 lépés, amitől magabiztos és sugárzó leszel

Bár a leghosszabb éjszaka már a hátad mögött van, a szürke, jeges téli napokon könnyű elveszíteni a hitet. Ez a néhány egyszerű tipp segít, hogy emelt fővel lépj a következő évbe.

Mindig csodálva nézted azokat, akik magabiztosan, határozottan léptek be minden helyzetbe? Képzeld el, hogy te is egy vagy közülük! Nem ördöngösség, csak egy kicsit oda kell figyelni magadra, és hamarosan eljön a pillanat, amikor a világ legtermészetesebb dolga lesz, hogy hátad mögött a szorongás és az önbizalomhiány.

havat fújó nő

Fotó: Unsplash

1. Merj szembenézni bármivel

És bárkivel! Tudatosítsd magadban, hogy erős vagy. Hogy nem kell menekülnöd az érzések, a félelmek elől. Addig úgysem tudsz megoldani helyzeteket, amíg nem tudod, mivel állsz szembe. Lehet, hogy nem is olyan nagy dolog, amibe nem mertél belevágni. Utólag nevetni fogsz magadon, hogy ennyi volt? Magabiztosan nézz a szemébe az embereknek is, több pozitív reakciót és választ fogsz kapni, minden kérésedre, kérdésedre.

2. Legyél büszke magadra

Minden apró eredmény siker! Nyugodtan dicsérd meg magad, akár hangosan is. Kész vagy a nagytakarítással? Egy szem szaloncukorral köszönd meg magadnak. Elfelejtettél valamit? Ne szidd le magad, hanem bátorítsd: legközelebb duplán bepótolod. A saját büszkeséged olyan, mintha más dicsérne és biztatna. Mondd ki nyugodtan: szeretem magam.

3. Járj emelt fővel

Próbáld ki, hogy egy napig odafigyelsz a tartásodra. Teljesen más érzés lesz emelt fővel, egyenes háttal, és feszes izmokkal nézni a világot. Érezni fogod, hogy erő van benned, lelki tartás is. Tegyél érte, hogy minél természetesebb legyen ez az állapot, tornázz, jógázz. A tested állapota kihat a lelki egyensúlyra, és önmagadhoz is közelebb kerülsz.

4. Bátran jutalmazd magad

Szerezz örömet magadnak! Ha egy séta egy kávéval a kezedben jól esne, add meg, az a fél óra nem fog hiányozni az életedből, viszont mennyivel jobban érzed tőle magad! Adj magadnak időt, szeretetet, ha szükséged, apró tárgyakat, amire vágysz. Éltesd, ünnepeld az énedet, egy életen át együtt leszel vele.

5. Merj kérni az univerzumtól

A világ rezgései téged is támogatnak, csak fogalmazd meg, hogy pontosan miért van szükséged segítségre. Használd a körülötted lévő pozitív energiákat, hogy fejlődj, és majd te adhasd vissza a környezetednek. Minden lehetőség és képesség benned van, tegyél érte, és hagyd, hogy teljesen kibontakozzanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top