nlc.hu
Horoszkóp
3 csillagjegy, aki állandóan kifogásokat gyárt

A Skorpió mindig magyarázkodni próbál, de nem igazán megy neki

A kifogások keresése természetes emberi reakció. Meg akarunk felelni, be akarunk illeszkedni: sokszor egyszerűbb előkapni valami odaillő kifogást, mint vállalni a felelősséget.

Lerobbant a busz, csőtörés lett a házban, elesett a néni a másodikon – melyik kifogás lehetne kifogásolható ezek közül? Egyszerűbb egy késés esetén gyorsan gyártani egy „kegyes hazugságot”, amivel máris a körülmények a hibásak. Pedig mondhatnád azt is, hogy hajnalig nézted a kedvenc sorozatodat, nem csoda, hogy elaludtál! De melyik főnök fogadná nevetve?

férfi beragasztott szájjal

Fotó: Unsplash

Bika: az okos kifogások mestere vagy

Bármire találsz egy észszerű magyarázatot, amit aztán kifogásként használsz. Te nem lövöd el ezeket holmi késésekre, a hibáid esetén használod őket. A felelősséget mindig vállalod, de az apróbb dolgokban nyúlsz ehhez a módszerhez. Egyszerűen ki nem állhatod, ha nincs igazad, inkább gyártasz hozzá egy teóriát.

Ikrek: bonyolult történetek hálójában

Kettős személyiségeddel bonyolítod a saját helyzetedet. Egyszerre több dolgot szeretnél, párhuzamosan futnak a projektek, találkozók, egy időben több programra is jelentkezel. Nyilván arra te sem vagy képes, hogy egyszerre két helyen legyél: inkább elkezdesz magyarázkodni. De néha összeérnek a szövevényes kamu sztorik: ilyenkor találhatsz ki helyettük egy másikat.

Skorpió: nem tud természetesen hárítani

Ő az, aki nagyon szeretné természetesen és lazán kimagyarázni magát, de mindig túlzottan egyértelmű, hogy valójában nem mond igazat. Utólag jön rá, hogy nem ment el valahova, hogy mást kellett volna mondania – és ekkor kezd el, sajnos igen bénán, kitalálni valami kifogást. Sajnos ez időnként úgy jön le, hogy igenis hazudott: ez pedig semmilyen kapcsolatban nem szerencsés.

(via PinkVilla)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top