nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2022. február 16

Heti holdhoroszkóp 2022. február 16–22. – Ki a főnök? teliholdja

Már napok óta ragyog a Hold éjszakánként a csillagos eget bevilágítva. Lehet, hogy gyönyörködsz benne, de az is lehet, hogy zavar az alvásban. Szerdán késő délután lesz telihold, ami a ä „Ki a főnök?” kérdéssel provokál téged és másokat egyaránt…

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

SZERDA – február 16.: Ma 17:59-kor lesz tele a Hold. Most a „Ki a főnök?” kérdés okozza a legnagyobb galibát. Nemcsak emberek között, hanem mindenféle dominancia miatt lehet konfliktus benned és körülötted. Tőled is függ, hogy mi élvezhet prioritást. Illetve kinek, minek adsz jelentőséget. (Teliholdról részletesen lejjebb.)

CSÜTÖRTÖK – február 17.: A szorgalmas, precíz Szűzben járó Hold pont jókor jön, mert még tart a munkahét. Ma lesz türelmed nagy koncentrációt igénylő munkákhoz. Mivel már fogy a Hold, selejtezz! Engedj el, szabadulj meg minden felesleges, haszontalan holmitól! A régiek szerint a Szűz fogyó Holdnál lehet a leghatékonyabban takarítani.

Nő felmosóval a konyhában

Háziasszonyok gyöngye vagy (Fotó: Pixabay)

PÉNTEK – február 18.: Amennyiben tegnap nem volt időd, kedved, kapacitásod selejtezni, takarítani, ma még megteheted. Nem kell szabadságot kivenned ehhez, mivel a Szűz fogyó Hold hatékonnyá tesz. Vagyis rövid idő alatt többet tudsz haladni, mint máskor egy egész nap alatt. Kár lenne ezt kihagynod.

SZOMBAT – február 19.: Zsuzsanna napján a népi időjóslás szerint Zsuzsanna elviszi a havat. Ha ezen a napon megszólal a pacsirta, akkor közel a tavasz, már nem kell számítani nagy havazásokra. Hajnalban a Mérlegbe lépő Hold kiegyenlítődésre, harmóniára és békés megoldások megtalálására hajlamosít téged. És szerencsére másokat is.

VASÁRNAP – február 20.: Mivel ma nem vált jegyet a Hold, minden olyasmit megtehetsz, ami pont hétvégén aktuális: kulturális program, beszélgetés, eszmecsere, lakás csinosítás. Ezek mellett mindenképpen szellőztess ki alaposan! Az ágyneműdet, a plédeket és a díszpárnákat is kiteheted pár percre, ha száraz az idő.

HÉTFŐ – február 21.: Délelőtt a Skorpióba lépő Hold harciasabb, szenvedélyesebb stílust hoz magával. Ne lepődj meg, ha a fellépésed ennek megfelelően változik! A szenvedéllyel nincs baj. Addig, amíg a másik fél nem érzi magát megtámadva. Emellett ne felejtsd el meglocsolni a növényeidet! És moshatsz is.

KEDD – február 22.: Ma is a szenvedélyes Skorpióban marad a Hold. Megint kérdés, hogy a szenvedély hogyan nyilvánul meg. De nem csak erről szólhat a napod, hanem az egészséged megőrzéséről is: főzzél fűszeres, illatos, egzotikus teát magadnak! És továbbra is aktuális a locsolás, mosás, felmosás stb.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2022. 02. 16-22.

Heti holdhoroszkóp tábla 2022. 02. 16–22.

 

Farkaspár teliholdnál

Teliholdnál (fotó: Pixabay)

Ki a főnök? teliholdja

Már napok óta telihold ragyog az égen, pedig csak február 16-án, szerdán 17:59-kor lesz „tele”. Most a Vízöntő Nap és az Oroszlán Hold kerül szembe egymással, és a Nap teljesen megvilágítja a Holdat. Teliholdkor itt, a Földön feszültek vagyunk, mert a két fővilágosító, a Nap és a Hold egyik, illetve a másik irányba húz téged. Most a „Ki a főnök?” kérdés okozza a legnagyobb galibát. Nemcsak emberek között, hanem mindenféle dominancia miatt lehet konfliktus benned és körülötted.

Ellentétes minőségek között őrlődhetsz: a Vízöntő az egyenlőségre, míg az Oroszlán a hierarchiára törekszik. Ettől te is és mások is összezavarodhatnak. Tőled és az aktuális élethelyzetedtől függ, hogy éppen melyiket akarod: az egyenlőséget vagy a hierarchiát. Ma jobb, ha nem az ellentétet, hanem a közös pontokat keresed. Így nagyobb eséllyel úszhatod meg ezt a napot viták nélkül.

Az a jó hír, hogy maga a telihold csak pár perc, de a hatása akár két nap is lehet. Tehát már kedden is érezhetted.
Okosan tennéd, ha megfogalmaznád, hogy mit akarsz/tudsz elengedni, miről akarsz/tudsz leszokni. Ugyanis telihold után fogy a Hold, és ezekben hatékonyan tud segíteni neked.

Ez a telihold akkor érint a legérzékenyebben, ha az Oroszlán jelében születtél, mert könnyen megsértődhetsz.
Ha Vízöntő szülött vagy, akkor neked kell vigyáznod mások érzékenységére.
De Bikaként és Skorpióként is szükség lesz tapintatosságra.
Természetesen bármilyen más jegyben születtél, akkor sem árt a figyelmesség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top