nlc.hu
Horoszkóp

Hamarosan itt a tavasz, a testi-lelki megújulás időszaka

10 tavaszváró idézet, ami átmelengeti a lelkedet

A naptár szerint ma beköszöntött a tavasz, és már a természetben is látni, érezni az első jeleit. Spirituálisan is készülhetsz rá: sokkal erőteljesebb lesz a változás, ha tavaszköszöntő rítussal üdvözlöd az új évszakot.

Várod már a tavaszt? Van esetleg tavaszköszöntő szokásod, rituáléd? Ha eddig soha nem csináltál ilyet, hidd el, igazán felszabadító érezni az ébredő természet és a nőiesség erejét. Idén március 18-án lesz az első telihold, ebből az írásból inspirálódhatsz, és megalkothatod a saját tavaszváró-ünnepedet.
Most tíz idézetet hoztunk, amin még a meleg szobában elgondolkozhatsz, hogy aztán az ébredő természettel együtt új erőre kapva, magadba szívhasd a tavasz első meleg napsugarait.

tavaszi táj

Fotó: Unsplash

1.

„A tavasz a merészség és a kísérletezés ideje, ahogy az erdei állatokon is láthatjuk, amelyek először repülnek ki a fészkükből, vagy ugrándoznak távolabb az anyjuktól. Ebben az évszakban minden felgyorsul, és mindenki magából tudja a lehető legtöbbet kihozni.”
(Sarah Ivens)

2.

„A szeretet a világ legerősebb fegyvere a jó érdekében. Még a leghidegebb tél jegét is képes felolvasztani és tavaszi virágba borítani a házasságot.”
(Gary Chapman)

3.

„Minden tavasznak van egy kitüntetett napja, ami minden más tavaszi napnál fényesebb. Naptárakban sajnos nincs jelölve ez a kacér és szédítő ünnep, ezzel a páratlan reggellel csakis a lélek számol.”
(Cserna-Szabó András) 

4.

„Minden tél szívében rejtezik egy vibráló tavasz, és minden éj leple mögött ott vár egy mosolygós hajnal.”
(Kahlil Gibran)

5.

„A tavasz reményteljes, a nyár büszke, az ősz alázatos, a tél ellenálló. A tavasz azt a képességet jelképezi, hogy ha valami összenyomódott, megnyúlt vagy megcsavarodott, még visszanyerheti eredeti alakját.”
(Cecelia Ahern)

6.

„Ha egyszer tavasz akar lenni: az összes jégpáncélok hiába erőlködnek és tiltakoznak.”
(Juhász Gyula)

7.

„Egy szép tavaszi reggelen az embernek minden vétke bűnbocsánatot nyer. Az ilyen nap hadat üzen a bűnnek. Amíg ilyen nap süt reánk, a leggonoszabb bűnös is megtérhet. Ha magunk visszanyerjük ártatlanságunkat, a szomszédé is jobban szemünkbe ötlik.”
(Henry David Thoreau)

8.

„Ébred a világ. Zöld illatok suhannak a határokon által, hozván a tavasz ígéretét.”
(Vámos Miklós)

9.

„Amikor húszévesek vagyunk, a tavasz és a szívünk között valamilyen rejtélyes és nehezen megmagyarázható kapcsolat létesül. Ahányszor zöld fát, zsenge füvet vagy árnyas barlangot látunk, azonnal társra vágyunk.”
(Emmanuil Roidisz)

10.

„A tavasznak sem mondhatjuk: »Remélem, hogy hamar jössz, és sokáig maradsz.« Csak azt mondhatjuk: »Gyere, ajándékozz meg a reménnyel, és maradj, ameddig tudsz.«”
(Paulo Coelho)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top