nlc.hu
Horoszkóp

Ismerd meg a titokzatos holdkő erejét

A holdkővel még Gábriel arkangyalhoz is közelebb kerülsz

Tökéletes választás lehet számodra is ez az ásvány, ha úgy érzed, belső erőre és fejlődésre van szükséged, vagy bármilyen újrakezdésbe vágsz bele. Ismerd meg a szépséges kristály titkait!

Számos ősi kultúrában fontos szerepet játszott a holdkő, amit egyértelműen a Holdhoz kötöttek. Srí Lankán még egy Holdkő templomot is emeltek, melynek az oltárlépcsőit holdkő mozaikkal borítottak. Az ókori görögök hatalmi kőnek tartották, az arab országokban pedig termékenység jelképeként használták, a nők a ruhájukba varrva hordták.

holdkőből faragott felhőkk

Holdkőből faragott felhők / Fotó: Indiamart.com

A holdkő és a csillagjegyek

Három állatövi jegy is kötődik hozzá, a Rák, a Mérleg és a Skorpió. Eleme a víz, bolygója pedig a Hold és a harmadik szem csakra, illetve a napfonat csakra is kapcsolódik a holdkőhöz.
Sokáig az a legenda járta, hogy a Hold változásait is követi a kő, a színe e szerint változik: ez nem igaz, de akár a változó Holdnak, ennek a kőnek is számos színárnyalata, megtestesülése van.

Gyógyító hatásai

Szerencsekőnek is tartják, de legfőbb ereje abban rejlik, hogy a követ viselve, vagy magadon tartva meditációban, magas szinten tudsz kapcsolódni önmagadhoz. Magabiztosabb, öntudatosabb leszel általa, és tovább léphetsz a spirituális fejlődés útján.

  • egyensúlyt hoz a női hormonháztartásba, segít hormonális hajhullás esetén
  • jó hatással van az emésztőrendszerre
  • nyugtató hatású: alvásprobléma esetén párna alá tedd, lelki béke eléréséhez meditációban, relaxációban magadra (fekve a homlokra, és/ vagy a köldök alá)
  • menstruációs ciklus szabályozza, rendbe hozza

Vigyázz a Holddal

Ha a Hold változásaira különösen érzékeny vagy, teliholdhoz közeledve, vagy teliholdkor ne használd ezt a követ. Holdkő ékszereidet is inkább vedd le ilyenkor, és tedd ki a telihold fényére feltöltődni, tisztulni.

Közvetlen kapcsolat Gábrielhez

Gábriel arkangyalhoz a Hold égitest kötődik szorosan. Ő a női energiák ismerője, ő támogat abban, hogy női öntudatra ébredj, erősebbek legyenek az intuícióid, és minél jobban megnyílj a meditációban, spiritualitásban önmagad felé is.
A holdkő segítségével kapcsolatba tudsz vele lépni, ha angyali amulettet készítesz. Hétfői napon (ami a Hold napja), növekvő holdfázisban, este gyújtsd meg egy fehér mécsest. Meditációs pózban, bal kezedbe fogva tedd a követ a szívedhez, és hívd Gábrielt, hogy áldja meg azt, és támogassa az utadat. Meditálj a Hold és Gábriel erején, érezd az angyali szeretetet. A követ hordd magadnál, vagy tarts a párnád alatt.

(via Forever Conscious)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top