nlc.hu
Horoszkóp

Ne hagyd annyiban, ha nem érkezik a tavaszi felfrissülés

Súlyos lelki okok is állhatnak a tavaszi fáradtság mögött

Virágzó gyümölcsfák köszöntenek, süt rád a tavaszi napsugár: te pedig fáradtan, kimerülten kezded a napot. Lelki okok is állhatnak emögött!

Alig vártad már a tavaszt, mert bíztál benne, hogy csodával határos módon, egyik napról a másikra meghozza az életerőt. Sajnos a tavaszi fáradtság sem ilyen egyszerűen múlik el, de ha már mindent megtettél ellene, és nem akar múlni, tovább kell lépned a vizsgálódás terén.

fáradt nő

Fotó: Unsplash

1. Zárd ki a testi okokat

Mielőtt a lélek mélyére túrnál, végeztess egy alapos kivizsgálást! A vashiány, az inzulinrezisztencia sajnos szinte népbetegség, és ezek is okozhatják a tüneteidet, de egy lappangó gyulladás is ludas lehet. Először zárd ki a fizikai okot, utána lépj tovább.

2. Közben is: termelj boldogsághormont!

Apró trükkök segíthetnek hozzá, hogy fizikailag frissebb legyél. A normál boldogsághormon-szint hozzájárul a test kiegyensúlyozott működéséhez, a kielégítő alváshoz, így legyűri az állandó fáradtságérzetet.

3. Vesd le a terheket

Legyél őszinte magaddal, esetleg kérd egy őszinte barát segítségét. Mennyi terhet cipelsz? A magad dolgain kívül átvállalod-e mások feladatait, esetleg lelki szemetesük vagy-e? Ezek az észrevétlen terhek, amiket napról-napra képes a környezeted növelni, eléggé fárasztóak. Ha úgy érzed, ez lehet a baj, kezdj el dolgozni rajta.

4. Túl sok a negatív energia

Vagy kevés a pozitív? Ha nem töltekezel fel, viszont te vagy az, aki mindig másokért tesz, aki mindenkivel együttérezve sajnálkozik, emellett nem is tartod magad sokra, akkor ezen a ponton keresd a megoldást. Engedd, hogy mások segítsenek, vagy kérd te őket. Pihenj, lazíts, költs magadra egy picit: úgy tűnik, a kényeztetés hiányzik az életedből!

5. Valaki elszívja az életerőd

Nagyon nehéz lehet ezt észrevenni, sok erő kell szembenézni vele, és még nagyobb, ha változtatni akarsz. Egy bántalmazó kapcsolat, egy hatalmaskodó – magát barátnak mondó – ismerős, vagy felettes, esetleg családtag, könnyedén kimerítheti a készleteidet. Egy ilyen kapcsolat folyton elvesz tőled, és állandó stresszben tart. Ha nem tudod megtenni az első lépést, de a szándék már megvan, mielőbb kérj támogatást.

6. Felborult női-férfi energiák

Kiengedni, adni: ez férfi energia, befogadni, gyarapodni pedig női. Ahhoz, hogy megismerd a saját működésedet, és akár az összes fenti lehetőséget végigvedd, jó, ha tisztában vagy a működéseddel. Vizsgáld meg, mennyit adsz, és vajon kapsz-e eleget? Ha ez a kettő nincs egyensúlyban, az is okozhatja a kimerültséget, a hiányérzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top