nlc.hu
Horoszkóp
Tízmilliószoros nap és telihold együtt

Tízmilliószoros nap és telihold együtt – Így készülj fel már most!

A jövő héten lesz ez a különleges jelentőségű nap, amire érdemes már most elkezdeni készülni. Mutatjuk, hogyan.

A tibetiek a négy dharmacsakra ünnepen a Buddha életéhez kapcsolódó legfontosabb eseményekre emlékeznek. Ezek a Tízmilliószoros napok, amikor nagyon erősek az energiák és minden gondolatunk tízmilliószoros erővel hat.

Az év első holdhónapjának 15. napján rendezik a tibetiek a Chötrül Düchen, a Csodák, illetve a vajmécsesek ünnepét. Ez volt idén 2022. március 18-án, amikor vajból készült mécseseket, apró gyertyákat gyújtottak, és Buddha csodatévő tetteit idézték fel.

A negyedik holdhónap 15. napján rendezik a Saka Dawa Düchen, vagyis Buddha születésének, megvilágosodásának és Parinirvánába térésének évfordulóját. Ez lesz június 14-én, ami egybeesik a Nyilas teliholddal, tehát felfokozott pozitív energiák várhatóak, amelyek segítenek elérni vágyott céljainkat és megmutatni az utunkat.

Tízmilliószoros nap és telihold

(Fotó: Getty Images/Lyndon Stratford)

Nem kell ismerni a tibeti szokásokat ahhoz, hogy felkészülj erre a napra és a lehető legjobban tudd hasznosítani, amit ad. Mivel ilyenkor még erősebben hatnak a gondolataink, érdemes őket jó irányba terelni.

A hála ereje

Sokszor bele sem gondolunk, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak, pedig a hála hatalmas pozitív energia. Érdemes elkezdeni hálanaplót írni. Minden nap lejegyezni 10 dolgot, amiért hálás vagy. Vagy például június 14-éig összegyűjteni minél több dolgot, amiért hálás vagy az életedben. Ha leülsz ezen gondolkodni, meg fogsz lepődni, mennyi mindent találsz.

Tisztázás és célok

Te mit szeretnél megteremteni a tízmilliószoros napon? Érdemes leülni és leírni vagy tisztázni magadban, hogy mik a vágyaid, álmaid, céljaid, így könnyebben észreveszed majd, amikor teljesülnek.

Használd a mindennapokban is

Rengeteget segíthetsz magadnak, ha ezeket megcsinálod a tízmilliószoros nap alkalmából, de még többet, ha utána rendszeresíted a mindennapjaidban a hála erejét és nem csak a következő tízmilliószoros napon – ami egyébként augusztus 1-én lesz, – gondolsz rá legközelebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top