nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp 2022. augusztus 10-16. – Hullócsillagos telihold

Az augusztusi égbolt meseszép. Most jön a Perseidák meteorraj, ami egy üstököscsalád. Ha teheted, éjfél körül nézz fel az égre! Óránként közel 100 hullócsillagot is láthatsz, és kívánhatsz. Megzavarhatja a látványt a péntek hajnali telihold. De ne add fel!

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

SZERDA – augusztus 10.: A Hold még mindig a Bakban jár. Nem az érzelmeké, hanem a racionalitásé a mai nap: a Bak Hold szerint prioritást kap a józanság, a karrier, a céltudatosság és a realitás. De ne feledd, hogy a nyár hamar véget ér! Ki kell élvezned, amíg még tart.

CSÜTÖRTÖK – augusztus 11.: Telihold előtti napon még mindig nő a Hold, ami már a Vízöntőben jár. Érzékelheted a holnapi telihold feszültséget generáló hatását. Pont emiatt még fontosabb, hogy minél többet (akár egész nap) szellőztess. És legyél minél többet a szabadban! Ha teheted, ebédelj kinn!

PÉNTEK – augusztus 12.: Ma nem csak telihold van, hanem a Perseidák csúcsa. Azaz most láthatod a legtöbb hullócsillagot. Sajnos, az észlelést megzavarhatja az éjszakai égboltot beragyogó telihold. Telihold napján jól teszed, ha szakítasz időt pl. böjtre, hogy kicsit tehermentesítsd az emésztőrendszeredet. Ma fodrászati tiltás van érvényben. (A teliholdról részletesebben lejjebb olvashatsz.)

Hullócsillagos telihold

Holdhinta (fotó: Pixabay)

SZOMBAT – augusztus 13.: A Hold már a vizes Halakban járva érzelgős hangulatot hoz neked. A vizes jegy jelenthet könnyeket is. Ne szégyelld a könnyeidet! Mivel a Halak vizes jegy, aktuálissá teszi a locsolást, az öntözést és a mosást. Ezekre keríts sort a mai napon!

VASÁRNAP – augusztus 14.: Mivel csak éjjel vált jegyet a Hold, a vizes Halakban járva még mindig hozhat könnyeket. És még mindig aktuális a locsolás, az öntözés és a mosás. Ezek mellett ne feledd, hogy fogy a Hold, ami segíti a méregtelenítést és a fogyást! Különösen gyógyvizekkel és/vagy gyógyteákkal.

HÉTFŐ – augusztus 15.: A Kos Hold kedvez az újításnak: próbálj ki bátran új receptet! De ha nincs kedved a kánikulában a konyhában állni, akkor dobj össze egy színes, szokatlan salátát! A hagyomány azt javasolja, hogy a kerti munkák közül időzítsd mára a metszést és a trágyázást!

KEDD – augusztus 16.: A mai nap a tegnapi tökéletes mása, mivel nem vált jegyet a Hold. Továbbra is a Kosban jár, ami jó az újításokra. Kicsit átrendezheted a szobádat, vagy kipróbálhatsz új ízeket. De semmi ne tartson hosszú ideig, mert a Kos Hold „sprinter”. Azaz csak rövid távon vagy eredményes.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdnaptár 2022. 08.10-16.

Heti holdnaptár 2022. 08.10-16.

Hullócsillagos telihold

Augusztus 12-én, pénteken hajnalban 03:36-kor a Hold a Vízöntőben, a Nap az Oroszlánban áll. A telihold holdnyugta és napkelte előtt beragyogja az éjszakai eget, ami megnehezítheti a dolgodat, ha a hullócsillagokat várod.

Azért érezhetsz feszültséget teliholdkor, mert ellentétes törekvések, ill. stílusok feszülnek egymásnak. Most a Vízöntő és az Oroszlán, ami pl. az önállóság és a hatalom, vagy a demokratikusság és a hierarchia „harca” benned és körülötted.
Ugye tudod, hogy ezek nem zárják ki egymást, ha akarod?
Családon belül, szerelemben, barátságban, munkában találhatsz olyan kompromisszumot, hogy mindkettő érvényesülni tudjon.

Sajnos teliholdkor az emberek többsége ingerlékeny, türelmetlen, és úgy érzi, hogy mások szemben állnak vele, megtámadják. Te ne tartozz közéjük!

Természetesen a közlekedésben is fokozottan óvatosnak kell lenned. Teliholdkor mindig a szembe jövő emberek, járművek jelentik a veszélyt. Az óvatosságnak és nem az erőfitogtatásnak van itt az ideje. Ezzel elkerülheted a legrosszabbat: a balesetet.
Konkrétan a telihold pénteken hajnalban lesz, de rányomja a bélyegét már a csütörtöki napra is.

Amennyiben az Oroszlán vagy a Vízöntő jegyében születtél, különösen vigyázz magadra és a párodra! De Bikaként és Skorpióként sem árt az elővigyázatosság.
Viszont bármelyik jegyben születtél, rosszul érinthet a telihold.

Ezt olvastad már?

Ez a csillagjegyek rögeszméje

Ez is érdekelhet Csillagjegyek rögeszméje Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top