nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2022. október 5-11. – Ragadd meg a telihold energiáit!

Merj elrugaszkodni, most elérheted célodat. Motiváció és impulzív energia áll most az oldaladra, fogd be vitorládba a jó szelet, de azért kapaszkodj a kormányba, hogy megtartsd a jó irányt!

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

Vasárnap: Telihold a Kosban

A héten még nő a Hold, egészen vasárnapig, amikor a telihold a Kos csillagképben fog ragyogni. A verseny kemény lehet, de tedd oda magad! Küzdj céljaidért, vállald magad, úgy, hogy közben nem söpröd le a többieket a terepről. Magabiztosságod most átlendíthet az akadályokon. Ismerd fel a lehetőségeket és élj is velük! Támaszkodj akaraterődre, ami most újult erővel törhet elő.

Keresd meg, hogy mi motivál, ez a belső lelkesültség képes lesz kimozdítani, ha esetleg beleragadtunk egy stagnáló állapotba. Most megszabadulhatunk mindattól a külső vagy belső gáttól, ami eddig nem engedte, hogy továbblépjünk. Ez persze azzal is jár, hogy változnunk, változtatnunk kell, ami közel sem egyszerű, sőt nem is feltétlenül kellemes, de intuíciónkra és főleg önismeretünkre támaszkodva túllendülhetünk rajta.

A Kos Hold fellobbanthatja az elfojtott tüzes érzelmeket, a haragot és agressziót – ezt ne a többieken vezessük le, az igazán nem tenne jót kapcsolatainknak. Találjunk módot rá, hogy máshogy húzzuk ki a szelepet felgyülemlett feszültségeink fölül, kinek mi válik be, üssünk bokszzsákot, fussunk egy kört, csatlakozzunk egy izzasztó edzéshez akár online, vagy nyomjuk ezerrel kedvenc számainkat az énekessel együtt, vagy ha tehetjük, a karaoke mikrofonba…

Puskaporos lehet a hangulat a kapcsolatokban, légy te az okosabb, aki a feszültég ellenére tud engedni és nem rugózik a dolgokon. Most próbára teheted békés énedet. A humor segíthet, hogy feloldódjon a pattanásig feszült állapot, jobb lesz, ha együtt nevetünk, mint ha egymásnak ugrunk…

Lány teliholddal

Ragadd meg a telihold energiáit! (fotó: Unsplash)

Kos – Hold horoszkóp

A telihold a jegyedbe jut a héten, most aztán te lehetsz a középpontban. Emellett bármi, amin dolgozol, amit szeretnél elérni, amit célul tűztél ki. Akár hosszabb projektet is érdemes ebben az időszakban elővenni, felgyorsulhatnak a folyamatok, így érdemes a gázra lépned, hatékony lépéseket tehetsz a befejezés felé. Vedd elő félbehagyott feladataidat, kerekítsd le, végezd el az utolsó simításokat! Energiáid felpezsdülhetnek, erőd teljében lehetsz, de nem kéne ezt szabadjára engedni. A konkrét, jól meghatározott célok mederbe terelik a hömpölygő energiafolyamot. Sütkérezhetsz a figyelemben. Érdemes ügyelni, hogy szenvedélyes érzelmeiddel ne áraszd el cunamiként a másikat…

Bika – Hold horoszkóp

Kitartóan és folyamatos erőkifejtéssel végzed feladataidat és haladsz céljaid felé, most rejtett vágyaidat is elérheted. Ugyanakkor be kéne építened egy kis megállást napjaidba, valamilyen aktív pihenéssel kitöltve. Keresd meg, hogy mit kéne elengedni, mi az, amit érzelmi teherként hurcolsz magaddal. Vizsgáld meg, hogy tényleg fontos-e az, amin rágódsz, kicsinyes problémákra nem érdemes vesztegetni az energiáidat. Az is segít ebben, ha naplót írsz, relaxálsz. Zárd le, ami a múlthoz tartozik és ne fáradj vele tovább. A régmúlthoz kapcsolódó gondolatok, de akár emberek is visszafoghatnak attól, hogy előre tekints és a saját jövőd felé tégy lépéseket.

Ikrek – Hold horoszkóp

Keresd a hasonlóan gondolkodó emberek társaságát, legyen szó munkáról vagy szórakozásról. Megfelelő kommunikációval feloldhatod az esetleges feszültségeket. Új barátságok szövődhetnek, különösen, ha kölcsönösségre épül és teret adsz a másiknak. A meglévő kapcsolataidat is mélyítheted, csak arra ügyelj, hogy a vasárnapi telihold hatására ne engedd szabadjára esetleges negatív érzéseidet a másikkal kapcsolatban. Inkább összefogva erősítsétek egymást, kölcsönösen hasznos lehet az együttműködés. A blokkoló energiákat most feloldhatod életed minden területén.

Rák – Hold horoszkóp

Új lehetőségek és ezzel új kihívások is érkezhetnek. Gondold végig, hogy most mi fér bele az életedbe, figyelembe véve napjaid telítettségét. Lehet, hogy érdemes kockáztatni, bátran belevágni új dologba, tudva, hogy ez minden téren változást hozhat. Kérdés, hogy mennyire vagy hajlandó változtatni megszokásaidon, akár életviteleden. Meglepetések érhetnek, lehet, hogy hirtelen kell reagálnod ezekre a dolgokra. Őrizd meg nyugalmadat. A vasárnapi telihold felszínre hozhat régi ellentéteket kapcsolataidban, de figyelmes, szeretetteljes viszonyulásoddal elsimíthatod a zavart.

Oroszlán – Hold horoszkóp

Lendületet, plusz energiát kaphatsz minden vállalkozásodhoz, teret új ötleteid megvalósításához, a növő Hold ereje vasárnapig még támogatni fogja ezeket. Valósítsd meg, amiről álmodtál. Vedd elő befejezetlen feladataidat és tegyél rájuk pontot, varrd el a szálakat. De ha mindezekkel megvagy, adj magadnak időt a megállásra, hogy végig tudd gondolni az eddigieket és a tapasztalatokkal gazdagodva mehess majd tovább. A belső megnyugvás, lecsendesedés azért is jön jól, hogy ihletet kapj és új, friss álmokba csaphass majd bele.

Szűz – Hold horoszkóp

Merj nagyot álmodni, képes vagy a mindennapi rutinon túl ezt is megvalósítani. Új út keresése mellett lerombolhatod a régi falakat, melyeket akár észrevétlenül építgettél magadban. Lehet, hogy ez valamilyen régi feszültségre vezethető vissza, ami most újra felszínre törhet és dolgozni kéne vele. A legjobb lenne feloldani, nem pedig újra lenyomni és elrejteni szigorú és tökéletes álarcod mögé. Engedd meg magadnak a tökéletlenséget! Keresd meg, hogy mi motivál, mi az az erő benned, ami segít a kiteljesedésben. Ez kapcsolataidnak is jót fog tenni, különösen, ha sikerül ezekben feloldódnod.

Mérleg – Hold horoszkóp

Vizsgáld meg kapcsolataidat, különösen a rejtett ellentétek, ellenérzések, régi sérelmek tekintetében. A vasárnapi telihold majd felerősítheti, illetve felszínre hozhatja ezeket, érdemes dolgozni rajtuk. De már az is hasznos lehet, ha számítasz erre és megelőzöd a veszekedést, a türelmetlenségre türelemmel reagálsz. Empatikusabb lehetsz és megértőbb, de azért saját érdekeidről se feledkezz meg, vállald fel magad. Különösen figyelj életednek azon területeire, ahol sebezhetőnek érzed magad. Ne hanyagold el megoldásra váró ügyeidet. A közlekedésben légy különösen óvatos!

Skorpió – Hold horoszkóp

A vasárnapi Kos telihold jó esetben felvillanyozhat, friss impulzust adhat ahhoz, hogy odatedd magad. Ugyanakkor szenvedélyes énedet is felturbózhatja, amivel jobb óvatosnak lenni. Addig is tempósan és magabiztosan haladhatsz előre projektjeiddel, a növő Hold ereje segít, hogy felgyorsulva járj feladataid végére, közelebb kerülj céljaidhoz. Érdemes beleadnod apait-anyait, erőfeszítésed meghozza gyümölcsét, pozitívan élheted most meg azt a rengeteg energiát, amivel rendelkezel. Hallgass intuíciódra, belső hangod nem csal meg.

Női arc csukott szemmel

Befelé figyelve (fotó: Unsplash)

Nyilas – Hold horoszkóp

Nézd meg, hogy mit tudsz a héten befejezni, ne maradjon utánad befejezetlen feladat. A kapkodást viszont mindenképp el kéne kerülni, azzal nem jutsz előrébb! Impulzív energiáid most átvisznek minden gáton, de azért ügyelj, nehogy egy hirtelen döntést később megbánj. Találd meg, hogy mi motivál, most megszabadulhatsz mindattól a visszatartó erőtől, ami eddig hátráltatott. Így a hétvégébe is majd nyugodtan vághatsz bele, akár baráti bulit szervezve vagy pároddal romantikázva, veszekedés helyett összebújva.

Bak – Hold horoszkóp

Levertnek, kedvetlennek érezheted magad, ahogy közeledünk a teliholdhoz. Érdemes összeszedni minden erődet, hogy úrrá legyél ezen az állapoton, ha jól tudod felvenni a fonalat, akaraterőd átsegít minden nehézségen. Tegyél pontot minden olyan dolog végére, amivel a jövőben már nem szeretnél foglalkozni! Egyensúlyt kéne teremteni otthoni életed és munkahelyi szereped között. A telihold ereje új lendületet adhat, saját energiáiddal pedig a dolgok végére járhatsz. Engedd felszínre törni mély érzéseidet, vállald fel önmagad!

Vízöntő – Hold horoszkóp

Bár egyedül is remekül érezheted magad, ne válj elutasítóvá és rideggé a többiek felé. A kommunikáció segít fenntartani és ápolni kapcsolatainkat. A rokon szellemek inspirálni fognak és kihúznak az érzelmi gödörből. Végezz olyan feladatokat, amelyekhez lendület és energikusság kell, de óvakodj az elhamarkodott cselekvéstől. Most áttörhetsz olyan stagnáló állapoton, amiből esetleg eddig nem tudtál kievickélni. Tanakodás helyett cselekedj határozottan és magabiztosan!

Halak – Hold horoszkóp

Elérhetsz erőfeszítéseid csúcsára, de nem lesz haszontalan a befektetett energia. A Kos telihold energiája kilök a passzivitásból az élet olyan területén is, ahová esetleg nem nyúlsz magadtól és pangó energiáid rejlenek. Mozdulj ki a holtpontról, légy úrrá a levertségen. Tökéletesen rezonálhatsz párod érzéseire, igényeire, közben azért ne feledkezz meg saját szükségleteid kinyilvánításáról sem. Légy magabiztos, benned rejlik az erő és határozottság, hogy jó irányba vezesd sorsodat!

A Hold változásai a következő napokban

Heti holdnaptár 2022. 10.05-11.

Heti holdnaptár 2022. 10.05-11.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top