nlc.hu
Horoszkóp

Szaturnusz hatása a csillagjegyekre

Ennek a 8 csillagjegynek hatalmas változást hoz az életébe a Szaturnusz

Március 8-án a Halak csillagjegybe lép a nagy tanítómesternek is nevezett Szaturnusz bolygó, ami több csillagjegynek is gyökeres változásokat hoz az életébe. Te is köztük vagy?

Ettől a naptól kezdve egészen 2025-ig vendégeskedik majd a Halak jegyében, ahol utoljára 1994 és 1996 között tett látogatást. A Szaturnuszt nem véletlenül tartják nagy tanítómesternek az asztrológiában: mindig valami jelentőségteljes dolgot próbál a tudtodra adni, s minél inkább a homokba dugod a fejed, annál erőteljesebben irányítja a figyelmedet arra, amit nem akarsz vagy nem mersz észrevenni.

A Szaturnusz esetében is igaz, hogy nem szabad vele kapcsolatban általánosítani: minden csillagjegynek más és más mondanivalót tartogat, az itt szereplő nyolc csillagjegynek pedig valami igazán különleges leckét hoz az életébe. Nem kell megijedni, egyáltalán nem törvényszerű, hogy a változás fájdalmas lesz, főleg akkor, ha felkészülten állsz elébe. Ebben segítünk most!

Szaturnusz bolygó

Fotó: Getty Images

A legnagyobb hatással értelemszerűen a Halak csillagjegyre lesz a Szaturnusz: az egyik legfontosabb, amire tanítja a jegy szülöttjeit ez a bolygó, az az, hogy fektessék le a határokat azokon az életterületeken, ahol ez nem történt meg, illetve végérvényesen pontot tegyenek azoknak az ügyeknek a végére, amelyek hosszabb ideje húzódnak vagy félbe lettek hagyva. A Szaturnusz „visszarántja” a földre a Halakat, ha hagyták magukat túlzottan elragadtatni olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyek határozottságot és komolyságot igényelnek. 

Fontos tanulnivalóra számíthat minden Ikrek szülött is: az egyik legfontosabb, amit meg kell érteni, hogy veszélyes dolog a levegőbe beszélni és meggondolatlanul ígérgetni. Mindez nagyon sok energiát vehet el tőlük, jobban tennék, ha inkább a kristálytiszta kommunikációra, az átláthatóságra és a hosszú távú tervekre fókuszálnának. A lényeg, hogy ne riadjanak vissza a kemény munkától és a kitartást igénylő munkától, mert a Szaturnusznak és Plútónak köszönhetően meglesz a gyümölcse!

A Nyilas türelmét egész 2023-ban próbára teheti a Szaturnusz, nagyobb kitartásra és konkrétabb célok kijelölésére ösztönözve a jegy szülöttjeit. Március 8-tól kezdve még inkább érvényes lesz az az üzenet, hogy a sietség, a meggondolatlanság csak bonyodalmat és felesleges időpazarlást okoz, ezek helyett szerencsésebb minden apró részletre odafigyelni és minden eshetőségre felkészülni. Sok Nyilas lát neki selejtezésnek az életében ezekben a hónapokban, nemcsak a környezetét tekintve, hanem az élet nagy dolgait és a kapcsolatait illetően is. Minden adott is lesz ahhoz, hogy új alapokra helyezzék az életüket!

A Szűz csillagjegy szülöttjeinek is tartogat leckét a Szaturnusz: akár tetszik, akár nem, át kell rendezniük a fontossági sorrendet, őszintén mérlegelve, mi és ki az, ami és aki megérdemli a ráfordított időt és energiát. Sok Szűz fecsérli olyan dolgokra és emberekre az értékes erőforrásait, amelyektől már rég búcsút kellett volna venni. A fejlődéshez szükség lehet arra, hogy szembemenjenek olyanokkal, akik felettük állnak, nem feltétlenül a munkahelyen, lehet ez a családban, magánéletben, de akár jogi ügyek rendezése során is.

A Skorpió jegyben születettek jó ideje hiába keresik a stabilitást, ideig-óráig úgy érezhették, hogy ráleltek, aztán megint a nulláról kellett kezdeniük. A Szaturnusz jegyváltása után ezen a téren kedvező változásokra számíthatnak, a jól megalapozott építkezés meghozhatja számukra azt, amire hosszabb ideje vágynak. 2020-ban és 2021-ben is szélnek kellett ereszteniük több olyan dolgot, amit megingathatatlannak tartottak, most azonban minden adott lesz ahhoz, hogy lehorgonyozzanak és visszanyerhessék a jövőbe vetett hitüket. 2023. májusától különös optimizmus kerítheti őket hatalmába!

A Rák jegyűek is örülhetnek, a Szaturnusz végre kedvezően hat a mindennapjaikra, főleg akkor, ha aktuálissá vált az újratervezés, a dolgok új alapokra helyezése. Önállóbbá, függetlenebbé, bátrabbá és kezdeményezőbbé válnak, felülkerekedve félelmeiken és kishitűségükön. Megkapják a kellő erőt és energiát is ahhoz, hogy felépítsék mindazt, amit szeretnének, kiállva saját magukért, ami az ő esetükben különösen nagy szó. Májustól a Jupiter is a segítségükre lesz, ami gyarapodást, bőséget és szerencsét hoz nekik.

A Bika és a Bak jegy szülöttjei már márciustól tapasztalhatnak kedvező változásokat, májustól pedig a Jupiter is a tenyerükön hordozza majd őket, aminek hatását a munkában és a magánéletben is érezhetik majd. Az elmúlt évek megpróbáltatásai után a Bika optimistábban tekinthet a jövőbe, ahhoz azonban, hogy a pozitív fordulatok megtörténjenek, valamivel több rugalmasságra lesz szükség. A Bak 2018-ban és 2020-ban is komolyabb próbatételekkel került szembe, most azonban fellélegezhet és új terveket szövögethet, amelyekben sokkal nagyobb teret engedhet saját magának.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top