nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek, akik jól kezelik a gyászt

Csillagjegyek, akik jól kezelik a gyászt

Ők azok a csillagjegyek, akik szembenéznek a gyásszal.

Mérleg

A Mérlegnek sokáig tart a gyász, de ez nem azt jelenti, hogy beleragadna hónapokig a szomorúságba. Ez a csillagjegy érti és elfogadja, hogy halállal nem lehet egyik napról a másikra elbánni, és hogy egyszerre csak egy lépést képes megtenni a gyógyulásban, ezért hagy magának időt a gyász fázisaira. Azzal foglalkozik, hogy a hullámok felett tartsa a fejét, és a többi csillagjegyhez képest tudatosabban megy végig ezen a lassú folyamaton. Épp ezért a Mérleg remek támasz is a környezetének a gyászban, képes arra, hogy racionálisan szemlélje a helyzetet, mert tudja, hogy halál az élet része, és egy olyan megállíthatatlan erő, amivel nem lehet szembemenni.

Bika

A Bika nagyon erős, aki még akkor is képes talpon maradni, ha mindenki más összeomlik körülötte, mert tudja, hogy előbb-utóbb a környezetének szüksége lesz a segítségére. Ha támasz lehet másnak a gyászban, az segít neki is feldolgozni egy szerette elvesztését.

Mivel nem mutat szélsőséges érzelmeket a halál kapcsán, ezért azt feltételezik sokan róla, hogy elkerüli a gyász átélését, de ez nem igaz, csak azt szeretné, hogy a család és barátok ne aggódjanak érte, és életbe lép nála a tragédia hallatán az az elképesztő önkontroll, amit annyira csodálunk a Bikában.

Csillagjegyek és a gyász

Fotó: Getty Images

Kos

A Kos egy bátor jegy, ez a bátorság pedig akkor is megjelenik, amikor a halállal kerül szembe. Nem tagadja le az érzelmeit, nem is menekül előlük, általában szembenéz a kihívásokkal, és ez alól nem kivétel a gyász érzése sem. Nyíltan beszél a gyászáról, először talán a düh keríti hatalmába a halál igazságtalansága miatt, de nem ragad ebben az állapotban meg sokáig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top