Szeretnéd egy eredeti desszerttel meglepni a vendégeket és a gyerekeket húsvétkor? Akkor bontsd ki még előttük a csokitojásokat, és készíts belőlük jópofa, mennyei desszertet!
Hozzávalók:
- 6-8 db csokitojás
- 150 g krémsajt
- 30 g porcukor
- fél tk. citromlé
- fél tk. vaníliakivonat
- 125 ml tejszín
- 2 tk. mangó- vagy narancslé
- 1 ek. baracklekvár
- 15 g vaj
Elkészítés:
- Óvatosan törd meg a tojások tetejét, hogy meg tudd tölteni a belsejüket.
- 3-4 perc alatt robotgéppel verd habosra a krémsajtot, a porcukrot, a citromlével és a vaníliával. Tedd kicsit félre a krémet, hogy dermedjen, majd töltsd a csokitojásokba. 30 percre tedd őket a hűtőbe.
- Addig készítsd el a „tojássárgáját”: egy kis lábosban melegítsd össze a mangólevet, a lekvárt és a vajat. Ha már egészen sima az állaga, vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Tegyél egy kiskanálnyit a tojások közepére, majd újabb 30 percre tedd őket a hűtőbe. Tálalás előtt 10 perccel vedd ki a hűtőből.