nlc.hu
Húsvét

Húsvéti lakberendezési trendek

5 lakberendezési trend, amely garantáltan meghozza a húsvéti hangulatot

A tavaszi időszak beköszöntével kezdetét veszi az ünnepi időszak is. Sokak számára okozhat fejtörést a megfelelő húsvéti dekoráció kiválasztása, éppen ezért most elhoztunk 5 olyan trendet, ami segíthet a meghitt és nyugodt légkör megteremtésében.

Talán kijelenthetjük, hogy az utóbbi időszakban végre hivatalosan is beköszöntött a tavasz, ezzel együtt pedig sokak kedvenc ünnepe, a húsvét is közeledik. Ez pedig nemcsak az évszakváltás, hanem a megújulás, az újjászületés, na meg persze az otthonunk átalakításának az idejét is jelenti. Ez tökéletes alkalom arra, hogy az otthonunkat friss és új ötletekkel töltsük meg, így lássuk is, hogy mik a 2024-es húsvéti dekorációs és lakberendezési trendek. 

Pasztellszínek a középpontban 

A pasztellszínek mondhatni örök klasszikusként vannak jelen a húsvéti időszakban, azonban az idei évben úgy tűnik, miszerint ezeknek a színeknek a használata különösen előtérbe kerültek. Gondoljunk csak a lágy rózsaszínre, a babakékre és a mentazöldre. Ezek az árnyalatok a tavasz esszenciáját idézik meg, éppen ezért nyugodt légkört tudnak teremteni a lakás bármelyik helyiségében. Jó választás lehet egy pasztell díszpárna, függöny, esetleg festmény, amely szinte azonnal feldobja a dekorációt. 

Rózsaszín lakás

A tavasz beköszöntével a pasztellszínek dominálnak (Fotó: Getty Images)

„Botanikus boldogság”

A húsvéti időszakban gyakoriak a különböző természet által ihletett motívumok. Ilyenek lehetnek például a különböző virágnyomatok, a leveles minták és botanikai motívumok. A természetet idéző minták megjelenése olyan érzetet kelthet a lakásunkban, mintha egy kis kerti oázisba csöppentünk volna. 

Természetes anyagok

Az olyan természetes anyagok, mint például a fa, a rattan, és a szőtt textíliák megjelenése meleg és hívogató légkört teremt az otthonunkban. Elég csak az újrahasznosított fából készült bútorokra, illetve a szőtt jutaszőnyegekre gondolnunk. Ezek a földes elemek textúrát és mélységet adnak a dekorációhoz, mialatt egyfajta meghitt érzetet keltenek az emberben. Tökéletes kiegészítése lehet a húsvéti összejöveteleknek. 

Az elmaradhatatlan húsvéti tojás

Nem kérdés, hogy tojás nélkül nincs is húsvét. A húsvéti tojások használata pedig nemcsak a vadászatra, hanem a díszítésként is kiváló eszközként szolgálnak. A kézzel festett kerámia tojásoktól kezdve egészen a finom tojás alakú vázákig számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy ezeket a motívumokat megjelenítsük az otthonunkban. 

húsvéti dekoráció

Ezek a lakberendezési trendek garantáltan meghozza a húsvéti hangulatot (Fotó: Getty Images)

Világos és szellős terek

A tavasz beköszöntével ideje búcsút mondanunk a hosszú függönyöktől és a sötét színéktől. Az idei évben ugyanis a világos és szellős terek dominálnak, amely nemcsak frissességet, de melegséget is kölcsönöz otthonunknak. Érdemes átlátszó függönyöket választani, amelynek köszönhetően rengeteg fény árad majd be a lakásba. A világos színű bútorok és kiegészítők pedig nem nyelik el a napfényt. A nyitott és tágas tér tökéletes tavaszi hangulatot teremt.

Via: 1

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top