nlc.hu
Húsvét

Szívszorító történet áll a 90 éves húsvéti tojás mögött

Szívszorító történet áll a 90 éves húsvéti tojás mögött, amitől a nagymama nem hajlandó megválni

Egy 89 éves nagymama évtizedeken keresztül őrzött egy 90 éves húsvéti tojást, elmondása szerint pedig jó oka volt arra, amiért úgy döntött, hogy mégsem válik meg tőle. A világon vélhetően ez a legrégibb bontatlan húsvéti tojás.

A 89 éves Ann Gibb úgy véli, miszerint övé a világ egyik legrégibb bontatlan húsvéti tojása. A nagymama mindössze egy évvel fiatalabb annál a bizonyos húsvéti tojásnál, ráadásul elmondása alapján komoly oka van annak, hogy az évtizedek során gondosan vigyázott a tárgyra. A tojást 90 éven keresztül az eredeti csomagolásában őrizték meg, és bár a pár  évvel korábbi költözése során gondolkodott azon, hogy kidobja, mégsem tette. Elsőre talán furcsának tűnhet a 89 éves nő ragaszkodása egy élettelen tárgyhoz, azonban az általa elmondottak mindent megváltoztattak.

Egy nagymama a húsvéti tojásokkal

A fotó illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ann azt mondta, hogy képtelen volt megválni a húsvéti tojástól, mivel állítólag a testvéréé volt, akivel soha nem volt lehetősége találkozni. Elmagyarázta, miszerint a tojást a balesetet szenvedő nővérének szánták, azonban soha nem tudta megenni, mivel egy hónappal az ötödik születésnapja előtt meghalt a kórházban.

A húsvéti tojást a balesetet szenvedő nővéremnek vettük

– nyilatkozta a Daily Recordnak, majd hozzátette azt is, miszerint a nagynénje még halála előtt – vagyis körülbelül 50 évvel ezelőtt – úgy döntött, hogy Annre hagyja a tojást. 

„Nem tudtam, hogy mit csináljak vele, ezért betettem egy cipősdobozba, és sokáig nem is láttam. Négy évvel ezelőtt a költözés során jött velem szembe. Arra gondoltam, hogy kidobom, de nem voltam rá képes. Magammal kellett vinnem az új házba.”

A nagymamának továbbra is fájdalmas a tragédiáról beszélni. Azt mondja, hogy minden húsvétkor a testvérére gondol, akivel soha nem volt lehetősége találkozni. 

„Az unokám utánanézett, és úgy gondolja, hogy határozottan ez a világ legrégebbi bontatlan húsvéti tojása” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top