Kütyük és könyvek – hogyan és mit olvasnak ma a gyerekek?

Gyerekek, olvasás, 2022. Három szó, amely most nagyon is összefügg és ebben az adásban szoros kapcsolatba is kerülnek. Ezzel a témával indítjuk útjára az IT Angyalai podcastsorozat legújabb évadát. Az első adásban vendégeinkkel megvizsgáljuk, vajon hogyan hat a digitalizáció a legkisebbek olvasási szokásaira.

Állandó téma, hogy a gyerekek egyre kevesebbet olvasnak, ám az erről szóló cikkek többnyire nem adnak megoldást a problémára. Az olvasási szokások nagyot változtak az elmúlt húsz évben, a digitális olvasás agyunkra gyakorolt hatásával ma már tudományos kutatások foglalkoznak. Ezek egyik eredménye szerint más történik az agyunkban, amikor egy regényben elmélyedünk és más, amikor csak információszerzés céljából pásztázunk végig egy szöveget.

Kütyük és könyvek - hogyan és mit olvasnak ma a gyerekek?

A ma felnövekvő generációk számára a digitális ökoszisztéma a mindennapi, természetes közeget jelenti. Miért féltjük akkor mi, szülők, a gyermekeinket, a saját jövőjüktől? Vajon fontos-e, hogy ők is nyomtatott könyveket olvassanak? Ebben a labirintusban segít eligazodni két vendégünk, Csörgei Andrea gyermekirodalmár, könyvtár- és drámapedagógus és Lippai Andrea, a SERCO Informatikai Zrt. értékesítés támogatási igazgatója.

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Vendégek: Lippai Andrea, SERCO Informatika Zrt., értékesítés támogatási igazgató

Csörgei Andrea, gyermekirodalmár, könyvtár- és drámapedagógus

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top