Kerti dekor

Füvesítsd az ebédlőasztalod!

Több hónapja alszik odakint a természet, egyre jobban hiányzik a zöld. Íme, egy rafinált találmány, mely visszacsempészi mindennapjainkba az üdeséget.

Az élő növényeknél semmi sem frissíti fel jobban otthonunk hangulatát – ezt az alapigazságot tálalja ebédlőasztalán egy amerikai bútortervező. Különleges funkcióval ellátott asztalához leülve nem csak jóllakni lehet, hiszen evés közben gyönyörködhetünk a napról napra növekedő friss fű szépségében is. A jelentékeny árú asztalt interneten akár meg is rendelhetjük, de talán sokkal többen lesznek azok, akik az ötleten elgondolkodva megpróbálnak saját készítésű füvesített bútorokat eszkábálni otthon.

 
Füvesítsd az ebédlőasztalod!
Füvesítsd az ebédlőasztalod!

 

A képen látható, középen kettéosztott asztal lapja hosszában felszeletelt diófatörzsből készült, méghozzá úgy, hogy a széleken a tervező meghagyta a fa eredeti kontúrjait. Ezáltal középen, a két asztallapfél találkozásánál természetesnek tűnő vájat jön létre. Ehhez a hasadékhoz az asztallap alatt egy műanyag konténer illeszkedik, amely termőföldet rejt. Ebbe olyan növényt ültethet a tulajdonos, amilyet akar. Igen jól mutat a búzafű, de bokrosodó, esetleg illatos palántákat is választhatunk, például bazsalikomot, rozmaringot vagy kakukkfüvet, akár törpe orchideát is.

Lényeges, hogy az asztalból előtörő növény alacsony legyen, hiszen ha túl nagyra nő, az esetleg zavaró. Fontos, hogy a konyhai asztalban nevelt növényeinket naponta legalább néhány órán át megvilágítsuk, ha ezt elmulasztjuk, hamarabb lesz szükség cseréjükre. A napfény pótlására legalkalmasabb a nagyobb üzletekben kapható „fluora” vagy „bilux” fénycső – ezek ugyanis a fotoszintetizáláshoz szükséges spektrumú fényt bocsátanak ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top