Kezdők karácsonya

Már képtelenség hotelt foglalni karácsonyra – hiába lettek drágábbak a szállodai szobák, már most telt ház van

Sokan ünnepelnek szállodában, megúszva az otthoni sütés-főzést és az ünnepi stresszt. Évről évre egyre inkább trend szállodában tölteni a karácsonyt.

Kirakhatják a telt ház táblát a szállodák karácsonykor, ugyanis sokan választották azt, hogy szállodában töltik az ünnepeket – számolt be a Tények. A karácsonyi sütés-főzés helyett egyre többen inkább wellnessben pihennek. Hiába lehet drágábban foglalni idén, így is tömve vannak a szállodák, aki most akar foglalni, az már nem tud.

Mint a riportból kiderül, idén sokkal korábban megkezdődtek a szállodai foglalások, és kimondottan a karácsonyi időszak az, ami nagyon erős. A hotelek pedig igyekeznek mindenkinek megteremteni az ünnepi hangulatot: a vendégek például foglalhatnak karácsonyfát a szobájukba, a karácsonyi programokon kívül pedig nagyon sok gyerekprogrammal is készültek a szálláshelyek.

A karácsonyi menüt most már a legtöbb szálloda úgy készíti el, mintha valaki otthon ünnepelne: hagyományos ünnepi ételek kerülnek az asztalra, így a halászlé és a bejgli sem maradhat el.

Sokat segít a vidéki szállodáknak, hogy egy nagyon hosszú (6 napos) karácsonyi ünnep lesz. Ami pedig az árakat illeti, a tavalyihoz képes 5-7 százalékkal drágultak a szállodai szobák.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Krizsán Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top