Igazi karácsonyi csemege
Hozzávalók:
- 4-4 és fél csésze liszt
- 2/3 csésze cukrot
- 1 ek. élesztő
- 2 tk. reszelt citromhéj
- 1 teáskanál sót
- 3/4 csésze tej
- 2/3 csésze víz
- 1/3 csésze kanolaolaj
- 1 ek. citromlevet
- 1 csomag (8 uncia) krémsajt
- 2 ek. majonéz
- 2 tk. citromlé
- 1 tk. citromfüvet
- 1 tk. szárított petrezselyem
- 20 dkg rák
- 1 kis zöld és édes piros paprika
- 1 közepes citrom
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjünk össze 3 csésze lisztet, cukrot, élesztőt, citromot és sót. Egy kis serpenyőbe melegítsük a tejet és a vizet 120-130 °-ra. Keverjük hozzá az olajat és a citromlevet. A maradék lisztet keverjük el az élesztővel.
- Gyúrjuk a tésztánkat, amíg sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 6-8 percig. Helyezzük egy zsírozott tálba, fedjük le körülbelül 1 órára.
- Egy kis tálban keverjük össze a krémsajtunk felét. Adjunk hozzá majonézt, 1 teáskanál citromlevet, és petrezselymet. Keverjük bele a rákokat is.
- A tésztát enyhén lisztes felületre helyezzük és 22 kis tekercset készítsünk belőle, amikből kitudjuk rakni a karácsonyfa formánkat. Töltsük meg a töltelékünkkel.
- Miután ez megtörtént, hagyjuk 30 percig pihenni.
- Egy kis tálban keverjük össze a maradék krémsajtot és a citromlevet és töltsük meg vele a tekercseink felső részét is.
- Irány a sütő: 235 ° -on süssük aranybarnára a tésztánkat.
- A paprikákból csillag alakú sütőforma segítségével tudunk csillagokat készíteni a tésztánkra.
(via)