Mindennapok

Rendőrök emelték le az autót egy elgázolt, 13 éves kislányról

A lányt elgázoló férfi részegen, ráadásul jogosítvány nélkül vezetett.
baleset cserbenhagyás kiskunhalas

A Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóságának két járőre pénteken, kora este vette észre a kiskunhalasi balesetet: épp szolgálatba indultak, mikor kiabálásra lettek figyelmesek – írja a police.hu. A tudósításból az is kiderül, hogy a segítségkérés egy, a baleset helyszínén, az út közepén álló autó alól érkezett.

A két rendőr azonnal a kocsihoz sietett: a hátsó kerék alá szorulva egy 13 éves kislányt találtak. A kislányra teljes súlyával ránehezedett a jármű, a járőrök csak úgy tudtak segíteni rajta, hogy az alvázánál fogva megemelték az autót. Így azonban nem tudták a kislányt kisegíteni a kerék alól; ahhoz további segítségre volt szükség. A lányt végül két, épp arra járó gyalogos húzta ki a kocsi alól.

Mint kiderült, a gyors beavatkozással a rendőrök megmentették a kislány életét, súlyos sérülésekkel kellett őt kórházba szállítani. Gázolóját, akit szintén a két járőr tartóztatott fel, és aki ittasan, jogosítvány nélkül vezetett, őrizetbe vették a rendőrök. Ellene közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt indul eljárás. A rendőrök az őrizetbe vételét követően kezdeményezték a 32 éves férfi letartóztatását is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top