nlc.hu
Mindennapok

Őzek miatt vonatnak ütközött egy autós

Őzek vonták el a figyelmét, vonatnak ütközött egy autós

Az erdőből előbukkanó őzek elvonták a hajdúnánási asszony figyelmét, ezért nekiütközött a vonatnak.
Fénysorompó a Siófok-Szabadisóstó vasútállomásnál 2015. november 17-én

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy asszony ellen, aki figyelmetlensége miatt nekiütközött egy személyvonatnak.

A vád szerint a hajdúnánási asszony 2022. május 7-én autózott Polgár felől Hajdúnánás irányába. A fénysorompó tilos jelzést mutatott, ezt azonban nem vette észre a nő, mivel figyelmét az út melletti erdősávból előbukkanó őzek elterelték. Hiába vészfékezett, nekiütközött a szerelvény utolsó kocsijának.

A vonaton kétfős személyzet és 22 utas tartózkodott, a baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban a cselekmény veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát. A hajdúnánási asszony a vasúttársaságnak több mint fél millió forint kárt okozott, melynek megtérítését kérte a sértett képviselője a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon folyó nyomozás során.

A bűncselekmény elkövetését a nő beismerte. A Debreceni Járási Ügyészség ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján az elkövetőt határozott időre tiltsa el a „B” kategóriájú közúti járművek vezetésétől, míg a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását utasítsa egyéb törvényes útra.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top