Mindennapok

Furcsán viselkedett a tanár, kitüntetés lett a vége

Hihetetlen, de van, aki előbb elvégzi a munkáját, csak utána kér elsősegélyt.

Először furcsa volt annak a testnevelő tanárnak a viselkedése, aki még szerdán keveredett csúnya inzultusba egy budapesti villamoson.

Farkas János egy általános iskolai csoportot vitt korcsolyaoktatásra a XVIII. kerületben, amikor az 50-es villamoson egy férfi bozótvágó késsel kezdte fenyegetni az utasokat.

A támadót súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt azonnal előállították és kihallgatták gyanúsítottként, majd – mivel más ügyben  már körözték – a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték büntetésének letöltésére.

A trauma ellenére a tornatanár még rendben elvitte a gyerekeket (akik mind a Gulner Gyula Általános Iskola tanulói voltak), és csak ezután ment orvoshoz. Mert mint utólag kiderült, a férfi jó párszor megsebezte őt a késsel.

Számára a gyerekek biztonsága volt az első, ezért Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Trefort Ágoston-díjban részesíti a tanárt; a díj átadásáról később gondoskodnak.

Hihetetlen lélekjelenlét, egy igazán jó pedagógustól talán el sem várható (?) gondoskodás – valóban megérdemli a kitüntetést!

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top