Mindennapok

Karácsonyi csoda: valóra vált a kislány különleges kívánsága

A nem hétköznapi történet főszereplője egy kislány, aki semmi mást nem kért karácsonyra, csak azt, hogy újra láthassa az anyukáját. Már a családja is kezdte feladni a reményt, de ő kitartott.

Az eset amerikában történt, ahol a kis Sophie anyukájánál egy ritka szívbetegséget állapítottak meg az orvosok. A 37 éves, négygyerekes nőnek ezért helikopterrel kellett kórházba vonulnia, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre, az orvosai pedig azt mondták, a végleges gyógyuláshoz szívátültetésre lesz szükség. A gond azonban az volt, hogy nem állt rendelkezésre megfelelő donorszív, így a család hosszú, idegtépő várakozásra kényszerült. 

„Nagyon ijesztő volt a kórházban lenni, egyedül” – mesélte az ABC News hírcsatornának az anyuka. 

Ebben a helyzetben nem véletlen, hogy az egyik kislánya különleges kérést fogalmazott meg, amikor a nagymamája odavitte egy télapóhoz az egyik bevásárlóközpontban. A kislány azt mondta a Mikulásnak, hogy semmi mást nem kér, csak azt, hogy az anyukája kaphasson egy új szívet a doktoroktól. 

Ami ezután történt, azt nyugodtan nevezhetjük karácsonyi csodának (Fotó: iStockphoto)

A család már kezdte feladni a reményt, a kis Sophie azonban nem esett kétségbe és még a sírdogáló nagymamáját is azzal nyugtatta, hogy a Télapó majd hoz egy új szívet anyának, nem kell aggódni. 

Ezután pedig tényleg megtörtént a csoda, nem sokkal ezt követően ugyanis a kórházból értesítették a családot, hogy megvan a megfelelő donorszív. Röviddel a hívás után pedig már le is zajlott a komoly műtét, ami szerencsére mindenféle komplikációtól mentesen sikerült. 

A hírcsatorna kamerái akkor is jelen voltak, amikor az anyuka végre újra láthatta a családját az otthonukban. Érdemes előkészíteni pár zsebkendőt, megható képsorok következnek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top