Mindennapok

Ez a fiú valóra váltotta 85 éves nagymamája álmát, aki még sosem látta az óceánt

Brad Ryan nemcsak azért utazgat a nagymamájával, hogy minél több közös élményt gyűjtsenek, hanem azért is, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy a nagyszülők kincset érnek, és óriásit hibázik, aki szégyell velük együtt megjelenni.

Sokan hiszik azt, hogy 85 éves korukra már nem tartogathat számukra nagy meglepetéseket az élet, ám arra, hogy ez tévedés, kiváló példa Brd Ryan és a nagymamája: az idős hölgyet nem tántorítja az életkora attól, hogy unokájával utazgasson Amerika-szerte. A közös kalandozásba még 2015-ben vágtak bele, nem is sejtve, milyen felejthetetlen élményekben lesz részük.

Brad Ryan igazán elfoglalt volt, mint a legtöbb fiatal felnőtt, bokros teendői mellett azonban mindig igyekezett időt szánni arra is, hogy meglátogassa egyedül élő nagymamáját. Egy ilyen találkozás alkalmával terelődött a szó az utazásra, Brad ugyanis épp arról mesélt a nagyinak, merre járt a barátaival. Az idős hölgy ekkor osztotta meg unokájával régi nagy vágyát, aminek megvalósulásáról már kis híján le is tett: mivel még sosem látta sem az óceánt, sem az égig magasodó hegyeket, szeretne egyszer ő is útra kelni, hogy felfedezze a természet csodáit.

Az unoka kapva kapott az alkalmon, és máris nekilátott, hogy valóra váltsa nagymamája kívánságát. A néni először alig hitt a fülének, amikor Brad Ryan beavatta a terveibe, ám habozás nélkül igent mondott az első közös kirándulásra. A kiruccanás annyira jól sikerült, hogy azóta megállíthatatlanul róják az utakat: 29 különböző nemzeti parkban fordultak meg, több mint 25.000 mérföld áll a hátuk mögött, és 38 amerikai államot szeltek át. Mindketten egybehangzóan állítják, hogy kalandozásuk felért egy belső utazással is, a sok együtt töltött időnek köszönhetően végérvényesen megváltozott az életük, természetesen pozitív irányban!

Az idős hölgy azt mesélte, hogy az unokájának hála, igazi világjáró lett, és rengeteg dolgot megtanult a mai fiatalokról, na meg a legújabb okoseszközökről. Brad Ryan pedig a nagymamájának köszönhetően jóval alacsonyabb fordulatszámon pörög, egészen átalakult az értékrendje, és végre az élet apró örömeit is meglátja – nem úgy, mint amikor kizárólag a rohanásról szóltak a hétköznapjai. A fiú egészen biztos benne, hogy ha nem került volna ilyen közel a nagymamájához, sosem fordult volna vele ekkorát a világ, és az élete sokkal üresebb lenne, mint most.

Brad Ryan szerint napjainkban sokan leírják az időseket, mondván, hogy nem tudnak lépést tartani a folyton változó világgal, ez azonban hatalmas hiba: úgy véli, hogy a nagyszülőktől rengeteg olyan hasznos dolgot tanulhatunk, amit egyetlen kütyü sem képes pótolni.

Meggyőződésem, hogy a nagymamám nélkül sosem találtam volna magamra, ezért nem győzőm elégszer elmondani, hogy az időseket tisztelni kell, nem pedig lenézni. Fantasztikus dolgokat tanulhatunk tőlük, ha végre szélnek eresztjük azokat az előítéleteket, amik szakadékot képeznek a generációk között

– üzeni mindenkinek a lelkes unoka.

Brad és a nagymamája saját Insta-profillal és Facebook-oldallal is büszkélkedhetnek, ahol minden közös kalandjukról beszámolnak a követőiknek. Téved, aki azt hiszi, hogy mindezt feltűnési viszketegségből teszik – a páros legfőbb célja az, hogy megmutassák, senki sem lehet túlzottan idős ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében, és valóra váltsa az álmait.

Az unoka szerint a mai fiatalok közül sokan szégyellnek a nagyszüleikkel együtt mutatkozni. pedig a társaságuk semmihez sem fogható, az együtt töltött pillanatok pedig mind-mind kincset érnek! „Azt szeretném, ha a mostani tinik jól az eszükbe vésnék, hogy egyáltalán nem menő semmibe venni az időseket, hiába hangoztatják azt sokan, hogy csak az lehet értékes ember, aki fiatal. Az ő élettapasztalatukból és az évek során felhalmozott értékes tudásukból tanulnunk kellene, nem pedig viccet csinálni!” – hirdeti az elszánt Brad, akivel maximálisan egyetértünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top