Mindennapok

Szüleik halála óta egyedül neveli öt testvérét a 21 éves lány

A lány dolgozik, és egyetemre is jár, hogy jó példát mutasson öccseinek és húgainak.

A floridai Orlandóban élő Samantha Rodriguez csupán 17 éves volt, amikor öt fiatalabb testvérével együtt elvesztette a szüleit: először édesanyja hunyt el méhnyakrák következtében, majd három évvel később, 2016-ban az apjánál limfómát diagnosztizáltak, és bár a lány a középiskolát is otthagyta, hogy ápolni tudja a férfit, végül ő sem tudta legyőzni a betegséget. Noha 76 éves nagymamájuk még élt, és az a veszély is fenyegetett, hogy állami gondozásba veszik őket, Samantha végül maga lett öccsei és húgai gyámja.

A lány jelenleg pincérnőként dolgozik, és a fizetéséből, valamint az árvasági juttatásokból képes eltartani a családot – ráadásul idővel visszaült az iskolapadba is, és elvégezte a gimnáziumot, majd beiratkozott az egyetemre. „Senkit nem ismertem, aki leérettségizett vagy egyetemre járt volna, úgyhogy nem volt egyszerű dolgom. De azt akartam, hogy a testvéreim kijárják az iskolát, és sikeresek legyenek, rájöttem, hogy példát kell mutatnom nekik” – mondta el Samantha, aki saját bevallása szerint az édesanyjától örökölte hihetetlen lelkierejét.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-7782625/21-year-old-shares-shes-caring-five-younger-siblings-parents-died.html#v-5260567019488917651

Testvérei egyszerre hívják apának és anyának, ő pedig igyekszik is mindkét szülőt helyettesíteni számukra. Öccsei és húgai szerint ezért lényegében teljesen feladta a saját életét, de saját maga nem így látja ezt. „Én ettől vagyok az, aki. Engem boldoggá tesz, hogy velük lehetek, és gondoskodhatom róluk” – mondta Samantha, hozzátéve, hogy igyekszik a szüleik életszemlélet is továbbadni a kicsiknek, különös tekintettel arra, hogy semmit ne vegyenek biztosra: „Az anyagiak és a vagyontárgyak nem sokat számítanak. Amihez hozzájutunk, azt egy szempillantás alatt el is veszíthetjük. Csak a család számít, a szeretet, és az, hogy ott legyünk egymás mellett.”

Szerencsére azért a hattagú família nem maradt teljesen magára: Samantháék nemrég a The View című talkshow vendégei voltak, ahol a gyerekek a Disney-től kaptak ajándékokat, a fiatal családfő pedig egy kisbuszt és 15 ezer dollár ösztöndíjat vehetett át a Toyota jóvoltából.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Piron Guillaume / Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top