nlc.hu
Mindennapok
Elképesztő terhelésnek vannak kitéve a Szent János Kórház ápolói

Elképesztő terhelésnek vannak kitéve a Szent János Kórház ápolói

Nagyon kemény munkát végeznek a koronavírus-fertőzötteket ellátó ápolók, 12 órás műszakokban.
A budapesti Szent János Kórház főbejárata

12 órás műszakban, speciális védőruhában dolgoznak azok a nővérek, aki a koronavírusos betegeket ápolják a Szent János Kórházban – számolt be az ATV. A kórházban három izolációs osztály működik, jelenleg több mint 90 koronavírus-fertőzöttet látnak el.

Takács Péter, az intézmény főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a Szent János Kórház az egyetlen olyan Magyarországon, ahol felnőtt sürgősségi, koronás-felnőtt sürgősségi, gyerek-sürgősségi, koronás-gyerek sürgősségi, izolációs, lélegeztető és karantén osztály is működik.

„Nagyon fáradtak a nővérek: a zsilipruhában 12 órát dolgozni, súlyos állapotú beteget ellátni, azért az nagyon kemény. Úgyhogy négyóránként úgy kell őket kirendelni, hogy jöjjenek ki a zsilipből, mert különben nem bírják, és hát nem egy fiatal korosztály a miénk, a bő 50-es” – nyilatkozta a hírműsornak Violáné Filyó Mariann, a koronavírusos betegeket ellátó osztály főnővére.

(Nyitókép: MTI – Balogh Zoltán)

A koronavírus Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top