Mindennapok

4 magyar megyében egyetlen regisztrált koronavírusos fertőzött sincs

A környező országokhoz képest nálunk elég visszafogottak a fertőzöttségi adatok, de az alábbi négy megye lakói különösen biztonságban érezhetik magukat mostanában.

A kormányzati tájékoztatási oldal, a koronavirus.gov.hu először közölt megyék szerinti fertőzöttségi adatokat, amiből rögtön le lehetett szűrni egy érdekes információt: például azt, hogy van itthon négy megye, ahol egyetlen koronavírus fertőzöttet sem tartanak jelenleg nyilván – szúrta ki a 444.

Koronavírus fertőzöttség megyék szerint (fotó: koronavirus.gov.hu)

Koronavírus fertőzöttség megyék szerint (fotó: koronavirus.gov.hu)

Jelenleg az aktív fertőzöttek száma 528, ebből a legtöbb továbbra is a fővárosban van, ami után a fertőzöttségi toplistát Zala, Pest és Borsod megye adja. Négy megyében egyetlen fertőzöttet sem tartanak jelenleg nyilván, vagyis a Baranya, Somogy, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében élők most egy kicsit jobban érezhetik magukat. Minden ötödik beteg van kórházban, és összesen öten vannak lélegeztetőgépen.

Friss híreink a koronavírusról a nagyvilágban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top