Mindennapok

Leszámol Siófok a “csordában vonuló, részeg bulituristákkal”, alkoholtilalom jön augusztustól

Szigorú alkoholrendeletet vezetett be a siófoki képviselő-testület. Jön az üzletek éjszakai alkoholstopja és a közterületi szeszfogyasztás-tilalom!
bulizás

Rendkívüli ülést tartott a siófoki képviselő-testület. Mint a siofoki-hirek.hu írja, a legfontosabb döntések között szerepel:

  • a közterületi alkoholfogyasztás megtiltásának a kiterjesztése az egész város területére augusztus 1-től (kivéve például a strandokat és a vendéglátó egységeket)
  • az éjszaka nyitva tartó üzletekben az alkoholárusítás betiltása 22 és 6 óra között ugyancsak augusztustól (a vendéglátó egységek itt is kivételt jelentenek)

Dr. Lengyel Róbert polgármester mindezt azzal indokolta, hogy “újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek. Rájuk nincs szüksége a városnak“.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Máshol így oldják meg az alkoholstopot:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top