nlc.hu
Mindennapok

Koronavírus-teszt sárga országból hazatérve

Így zajlik a koronavírus-tesztelés, ha sárga országból jössz haza

Nincs rá elég kapacitás, ezért több napot kell várni a koronavírus-tesztre és az eredményre, ha valaki sárga kategóriájú országból utazik haza.
Koronavírus beutazási korlátozások

Múlt hét szerda óta vannak érvényben a szigorúbb beutazási szabályok a koronavírus-járvány miatt, az országokat kockázat alapján zöld, sárga és piros színkódok szerint kategorizálták.

Ha sárga országból utaznak haza a magyarok, akkor karanténba kell vonulniuk, amelyet 14 nap után vagy negatív teszt birtokában hagyhatnak el. Az Utazómajom blog írt a beutazással kapcsolatos tapasztalatokról, amelyeket a Facebookon osztottak meg a hazatérő magyarok.

Egyikük Angliából jött haza, és másnap jelentkezett a háziorvosánál, aki le is jelentette a tesztre, amelyet 24 órán belül el kellett volna végezniük az illetékeseknek. De nem ment ki hozzá senki, viszont felhívták és megkérték, hogy – a karantén ellenére – menjen be a legközelebbi mentőszolgálatra, ahol megcsinálják a tesztet.

Állítólag közölték vele, hogy annyira sok embert kell tesztelni, hogy nincs kapacitásuk házhoz menni. Az illető múlt szerda óta van karanténban, de a 24 órán belülre ígért eredményt csak hétfőn kapta meg. Pedig már a második teszt lenne esedékes.

Volt, aki addig sem jutott, hogy a háziorvos lejelentse a tesztre. A doktor azt mondta, nincs erre kapacitása, azt sem tudja, miről van szó. Végül az érintett bejelentkezett egy magánklinikára.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Még több cikk a beutazási korlátozásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top