nlc.hu
Mindennapok

Mona-Liisa Nousiainen finn sífutónő

Gyomorrákban hunyt el a fiatal sífutónő, már életében tervezte temetését

Mona-Liisa Nousiainen finn sífutónő szerint abszurd volt, hogy férjével úgy beszélt a temetéséről, mintha egy bevásárlási listát intéznének.

Gyors lefolyású rákbetegsége miatt nem tudta befejezni önéletrajzi könyvét Mona-Liisa Nousiainen, de a finnek sífutójának írásából kiderült az is, hogy élete utolsó napjaiban is azt tervezte, hol szórják szét a hamvait – írja a 24.hu.

Gyomorrákban hunyt el a finn sífutónő

Mona Liisa Nousiainen / Forrás: Facebook

A háromszoros junior világbajnok sportoló úgy tervezte, hogy visszavonulása után megpróbálkozik az edzősködéssel, illetve megszerzi zenei diplomáját, és harmonikatanár lesz. Az élet azonban közbeszólt: 2018-ban egy floridai pihenés után ment orvoshoz, mert egész szezonban fáradtnak és erőtlennek érezte magát. A diagnózis: a gyomorrák egy agresszív típusa támadta meg.

Mona-Liisa Nousiainen blev bara 36 år.

Közzétette: SportExpressen – 2020. július 29., szerda

A családjával együtt úgy döntött, hogy a betegséget titokban tartja a nyilvánosság előtt. A síbajnok 2019. július 29-én, mindössze 36 évesen halt meg,  utolsó hónapjaiban Laura Arffman sportújságíróval az önéletrajzi könyvén dolgozott, amely októberben jelenik majd meg.

Mona-Liisa leírta, milyen volt együtt élni a gyógyíthatatlan betegséggel, és arról is beszámolt, hogy már fél évvel a halála előtt a saját temetését tervezte és szervezte, írja lap. Urnáját a közeli Valkeala-temetőben van, de a hamvakat olyan helyeken szórták el, ahol Mona-Liisa jól érezte magát élete során.

„Beszélgettünk Ville-rel arról, hogy ez milyen abszurd. Úgy beszéltünk a temetésről, mint egy bevásárló listáról. A ház a számomra a legfontosabb hely. Csak otthon lenni szeretnék szeretteimmel” – írta könyvében.

Ezek az önéletrajzi könyvek is érdekelhetnek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top