nlc.hu
Mindennapok

Viharral álmodni

Viharral álmodtál? Ennyi mindent jelenthet!

Viharral álmodni meglehetősen nyomasztó lehet, azonban ez az álomkép is fontos dolgokra figyelmeztet. Segítünk értelmezni.

A vihar az egyik legerőteljesebb jelentéstartalmú álom. Általában felkavarodott érzelmeket, zűrzavaros helyzeteket szimbolizál, melyeket túl kell élni ahhoz, hogy aztán kitisztuljon a levegő és eljuthassunk a megnyugvásig.

#1. Közelgő vihar

Abban az esetben, ha közelgő vihart látsz álmodban, azt jelenti, hogy valamilyen fontos döntés vagy kihívás előtt állsz, melyet nem lesz könnyű meglépni, teljesíteni, ráadásul konfliktusokat is vállalnod kell vele. Nagyon fontos, hogy miképp állsz hozzá az adott helyzethez és mennyire leszel képes megbízni magadban.

Viharral álmodtál?

Viharral álmodtál? (Illusztráció: Getty Images)

#2. A vihar közepén

Ha egy hatalmas vihar közepén találod magad álmodban, ami félelemmel tölt el, arra utal, hogy veszélyben érzed magad, esetleg valami fontos dolgot az életedben, például a munkádat, a párkapcsolatodat, esetleg egy szeretted elvesztésétől tartasz. Az álom arra figyelmeztet, hogy a lehetőségeidhez mérten cselekedned kell a nem kívánt változás, veszteség elkerülése érdekében. 

#3. Viharos tenger

Ha a viharos tengeren hánykolódsz menekülést keresve, az álom azt üzeni: nehézségekre számíthatsz, melyeket akkor győzhetsz le, ha képes vagy lehiggadni, megérteni a helyzetet, majd csak ezután – de akkor már ténylegesen és hatékonyan – lépni a megoldás érdekében. 

#4. Világítótorony

Amennyiben világítótornyot vagy más stabilan álló épületet látsz a tomboló vihar közepén, az rövid távú problémákat jelez, melyeken azonban képes leszel önerőből felülemelkedni, saját belső erődnek, illetve a képességeidnek köszönhetően. 

#5. Összeomlás

Ha álmodban a vihar súlyosan megrongál valamilyen tárgyat, esetleg összedönt egy épületet, arra utal, hogy elfojtott érzelmeid vannak, melyeket itt az ideje feltárni és felszabadítani.

#6. Ha jól érzed magad

Ha az álombéli viharban nem csupán, hogy nem félsz, de egyenesen jól érzed magad, azt jelzi, hogy nem veszel részt a konfliktusokban. A közvetlen környezetedben, a családodban vagy a munkahelyeden konfliktusok lángolhatnak fel, te azonban ezeknek csupán passzív szemlélője leszel.

Felhőszakadás

Illusztráció: Getty Images

#7. Tornádó, hurrikán

Abban az esetben, amikor nem egy „szimpla” vihar, hanem egy annál pusztítóbb tornádó vagy hurrikán jelenik meg álmodban, arra figyelmeztet, hogy az életed egy ideig nagyon zaklatott lesz. Lényeges, hogy körültekintően vizsgáld meg, milyen kockázatokat vállalsz, enélkül ugyanis könnyen katasztrófába sodorhatod magad.

#8. Több vihar

Amennyiben egy éjszaka alatt több vihart is megálmodsz, azt üzeni, hogy jelentős, alapvető változások várhatók az életedben, méghozzá nem is olyan sokára. Ezek lehetnek negatívak, de pozitívak is.

#9. Ha megtépázott a vihar

Ha vihar után elázva, megtépázva látod magad az álmodban, azt sugallja, hogy rendkívül fontos, hogy objektív maradj a jelenlegi élethelyzetedben és szükség esetén ne félj másoktól támogatást, segítséget kérni.

#10. Túlélni a vihart

A vihar túlélése azt üzeni, hogy az életedben előrelépés következik be, valamilyen területen akár soha nem tapasztalt magasságokba emelkedhetsz.

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top