nlc.hu
Mindennapok

Július végéig minden felnőttet beolt Nagy-Britannia

850 ezer embert oltottak be 24 óra alatt Nagy-Britanniában

Ez pedig oltási rekordnak számít. A brit kormány úgy tervezi, hogy július végéig a teljes felnőtt lakosságot beoltják.

A brit oltási kampány december 8-i kezdete óta azonban így is messze ez a legmagasabb eddigi napi oltási szám. A vasárnap már a harmadik olyan nap volt egymás után, amikor oltási rekordról számolt be a brit kormány: a pénteken nulla órakor zárult 24 órában 660 276, a szombaton nulla órakor véget ért egy napban 711 156 oltást adtak be az első és a második dózisokkal együtt.

brit korona

A brit korona (Illusztráció: Pixabay)

Az MTI azt írja, hogy a brit egészségügyi minisztérium vasárnapi közlése szerint az első oltási dózist eddig 27 630 970-en, a másodikat 2 228 772-en kapták meg, így az eddig beadott oltások száma az első és a második dózissal együtt megközelíti a 30 milliót Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal (ONS) becslése szerint Nagy-Britanniának jelenleg hozzávetőleg 52,7 millió felnőtt lakója van, így a vasárnapig beadott több mint 27,6 millió első oltási adag azt jelenti, hogy a 18 év feletti korosztálynak több mint a fele megkapta a koronavírus elleni oltást.

A brit kormány célkitűzése az, hogy április 15-ig az 50 év feletti korcsoport mindegyik tagja, július végére a teljes brit felnőtt lakosság részesüljön a koronavírus elleni oltásnak legalább az első adagjából.

A mostani nagy-britanniai járványhullám januári tetőzésének idején voltak olyan időszakok, amikor naponta 1300-nál több halálesetről és ugyancsak naponta 60-70 ezer újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzésről számoltak be a brit egészségügyi hatóságok.

Oltás Magyarországon: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top