nlc.hu
Mindennapok

Képek: súlyemelő nagyi

A súlyemelő nagyi 71 évesen jobban érzi magát, mint 30 évvel ezelőtt – képek

Heti húsz órát edz, és egy bébielefánt súlyát is képes elhúzni a világ legkeményebb nagymamája, aki állítja, nyugdíjas éveiben elégedettebb, mint valaha.
Mary Duffy, nagyi súlyemelés

Mary Duffy 59 évesen kezdett el edzeni, és annyira megtetszett neki a testmozgás, hogy azóta erőversenyeken jegyzik a nevét, 250 kilót is képes elhúzni. 

Sajnos akadnak olyanok, akik azt kérdezik tőle, miért csinálja ezt „ennyi idősen”, de szerencsére nem hagyja magát kibillenteni, és inkább azokra fókuszál, akiket inspirál az edzésben elért sikereivel. „Nem vagyok egy átlagos 70 éves – és most nem áll szándékomban befejezni” – mondja. 

Mary az édesanyja halála után kezdett el meghízni. Amikor plusz 12. 8 kg volt már rajta, elkezdte kényelmetlenül érezni magát, és végül beiratkozott egy edzőterembe, ahol a személyi edzője, Bobby Calabrese azt javasolta neki, hogy próbálja ki a súlyemelést. Mary 2014-ben, 64 éves korában szerepelt erőemelő versenyen először, amelyet több nemzetközi verseny is követett. Azóta több állami és világrekordot ért el a kor és súlycsoportjában.

„Gyorsan lefogytam és rájöttem, minél többet edzek, annál jobban élveztem, és ez azóta is így van”

 – mondta a Metrónak, hozzátéve, hogy jobban érzi magát a bőrében, mint negyvenévesen.

Szerencsére egyre több olyan, Maryhez hasonló idősebb ember van, akiket nem akadályoznak a sztereotípiák, és nem hajlandók az általános nyugdíjas szerepnek megfelelni. De nem is kell, hiszen bőven a nyugdíjas kor fölött is lehet aktív, boldog, egészséges életet élni. Több ilyen inspiráló idős emberről írtunk, mint például Elenáról, közismertebb nevén Baba Lenáról, az orosz nyugdíjasról, aki nyolcvanon túl kezdte el beutazni a világot. 

Fotó: Instagram

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top