nlc.hu
Mindennapok

Álomfejtés: haj

Hajjal álmodtál? Ennyi mindent jelenthet!

A haj igen sokrétű szimbolikával rendelkezik az álmainkban is. Íme, a leggyakoribb hajjal kapcsolatos álmok jelentései!

Hosszú haj

A hosszú haj az álmokban leggyakrabban a meghozható döntéseket szimbolizálja és attól függően értelmezhető, hogy milyen érzéseid vannak a hajkoronáddal kapcsolatban. Ha a hosszú tincsek nem zavarnak, arra figyelmeztet, hogy nem szabad könnyelműnek lenned, alaposabban át kell gondolnod a döntéseidet. Abban ez esetben viszont, ha a hosszú hajat tehernek találod álmodban, az azt jelenti, hogy elakadtál egy adott helyzetben, problémában, aminek az oka az lehet, hogy túlgondolod, túlelemzed az adott szituációt.

Hajat növeszteni

Ha álmodban növeszted a hajad, azt jelenti, hogy szeretetre és védelemre vágysz. Amennyiben látványos hajnövekedést tapasztalsz, arra is utalhat, hogy megnőtt az önbizalmad, esetleg túlságosan is elbizakodottá váltál.

Hosszú haj

(Fotó: Getty Images)

Hajat vágni

Ha magad vágod le a hajad álmodban, vagy valaki más teszi meg, a te beleegyezéseddel, azt jelzi, hogy készen állsz túltenni magad egy átélt nehézségen, veszteségen, magad mögött hagyni a múltat és továbblépni. Viszont ha akaratod ellenére vágják le a hajad, arra figyelmeztet, hogy valaki, akiről azt hiszed, ismered és megbízhatsz benne, ártani akar neked.  

Hajat mosni

A vizes haj, illetve a hajmosás jelentése az álomban egyértelműen az, hogy megpróbálsz valamit lemosni magadról, lelkileg megtisztulni, megújulni. 

Hajat festeni

Ha a saját tincseidet fested más színűre álmodban, azt jelzi, hogy szeretnél változtatni valamit magadon. Ha valaki mást látsz hajat festeni vagy te fested át másvalaki haját, azt szimbolizálja, hogy a külső körülményeket szeretnéd megváltoztatni. 

Hajhullás

Amennyiben álmodban hullik a hajad, arra utalhat, hogy elveszítetted a lelkesedésed, érdeklődésed egyes dolgokkal kapcsolatban, melyek korábban lekötöttek, örömet okoztak. Egy közelgő konfliktust is előre jelezhet a párkapcsolatodban, mely akár szakításhoz is vezethet. Ha  megkopaszodsz álmodban, az egy olyan esemény bekövetkeztét jelezheti, mely felett nincs befolyásod, de lehetséges pénzügyi veszteségre is figyelmeztethet. Abban az esetben, ha valaki más haját látod kihullani, azt sugallja, hogy ideje megbékélned egy helyzettel, vagy épp kibékülnöd valakivel, akivel haragban vagy. 

Hajat kitépni

Ha azt álmodod, hogy kitépkeded a saját hajad, arra utal, hogy stresszes, mentálisan megterhelő időszakon mész keresztül a valóságban. Az álombeli hajtépkedéssel voltaképpen a rajtad lévő érzelmi terheket próbálod enyhíteni. Ha viszont valaki más tépi, azt szimbolizálja, hogy ideje abbahagynod a védekezést, az elodázást és bizonyos dolgokkal szembenézni, illetve változtatnod a hozzáállásodon, viselkedéseden annak érdekében, hogy fejlődni, haladni tudj. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top