nlc.hu
Mindennapok
Fűtési spórolások egy pécsi gimnáziumban

Még a szellőztetés időtartamát is megszabták egy pécsi gimnáziumban

A radiátorokat naponta kétszer kell ellenőrizni.
ablak

Szeptember közepén döntött a kormány arról, hogy az iskolákban is takarékoskodni kell. Az általános iskolákban minimum 20, a középiskolákban minimum 18 fokot kell biztosítani a kormányrendelet szerint. Eleinte szó sem volt  szigorú ellenőrzésekről, inkább csupán arról, hogy legyen meg a törekvés az intézményekben. Időközben a törekvéseket az intézmények fenntartói konkrét utasításokra váltották, amiből az derül ki, hogy nem igazán szeretnék, ha 18 fok fölé szökne a hőmérséklet.

Pécsen például napi kétszer, délelőtt és délután is ellenőrizni kell, hogy csak annyi radiátor üzemeljen, amennyi az előírt hőfok biztosításához feltétlenül szükséges. Emellett folyamatosan figyelni kell, hogy nem ég-e feleslegesen villany, be van-e zárva minden ajtó, és hétvégére letekerték-e a termosztátot 16 fokra. A szellőztetéseket pedig az útmutatás szerint javasolt 90-120 másodpercben maximalizálni – értesült az RTL Híradó.

Elég hűvös a 18, lehet, hogy ehhez kell majd sajátos pedagógiai módszereket is alkalmazni és időnként felállítani, megtornáztatni a gyermekeket” – mondta a pécsi Leőwey Klára Gimnázium igazgatója.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top