nlc.hu
Mindennapok

Világsztárok keresztneveinek eredete

Egy áruházról kapta a keresztnevét az Oscar-díjas színésznő

Akad olyan világsztár is, aki egy Beatles-dalról, más William Shakespeare feleségéről kapta a nevét...

Amikor a most következő hírességek szülei annak idején nevet választottak a gyermeküknek, vélhetőleg nem is sejtették, hogy azt egy nap az egész világ megismeri. 7 meglepő néveredet a sztárvilágból.

Halle Berry

Halle Berry (Fotó: Emma McIntyre/Getty Images,)

Halle Berry az Ohio állambeli Clevelandben született. A város egyik nevezetessége a Halle Building, melyben 91 éven át, egészen 1982-ig működött a a felső kategóriás termékeket árusító Halle nagyáruház. A színésznő erről kapta a keresztnevét, pontosabban az egyiket, ugyanis a Halle mellett a Maria nevet is viseli.

Selena Gomez

Selena Gomez (Fotó: Amy Sussman/Getty Images)

Selena Gomezt eredetileg Priscillának akarták hívni, azonban a nála fél évvel korábban született unokatestvére ezt a keresztnevet kapta, ezért a szülei mást kerestek helyette. Mivel mindketten nagy rajongói voltak  Selena Quintanilla Grammy-díjas mexikói-amerikai énekesnőnek, ezért végül a Selena névre esett a választásuk. Gomez több nyilatkozatában is elmondta, az 1995-ben meggyilkolt énekesnő a munkásságával is nagy hatást gyakorolt rá.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio (Fotó: Michael Kovac/Getty Images for AFI)

Leonardo DiCaprio szülei épp a firenzei Uffizi Képtárban nézegették Leonardo da Vinci Angyali üdvözlet című festményét, amikor a baba rúgni kezdett várandós édesanyja hasában. Édesapja ezt jelnek vette és mivel a DiCaprio hangzásában egyébként is hasonlít kissé a da Vincire, úgy döntött, a polihisztorról nevezik el születendő fiukat.

Keira Knightley

Keira Knightley (Fotó: Kristy Sparow/WireImage)

Keira Knightley keresztnevét az édesapja választotta, aki nagy rajongója volt Kira Ivanova szovjet műkorcsolyázónőnek és úgy döntött, róla nevezi el a lányát. A név helyes írásmódja angolul egyébként Kiera lett volna, azonban az anyakönyvezéskor a színésznő édesanyja rosszul írta le, felcserélte az e és az i betűket, így lett a Kierából Keira.

Winona Ryder

Winona Ryder (Fotó: Roy Rochlin/Getty Images)

Winona Rydert eredetileg Winona Laura Horowitz néven anyakönyvezték. A Winona nevet a szülővárosáról, míg a Laurát szülei jó barátja, Aldous Huxley író felesége, Laura Huxley után kapta. A Ryder művésznevet karrierje kezdetén vette fel: ez Mitch Ryder soul- és rockénekestől ered, ugyanis épp az ő egyik lemeze szólt, amikor felhívták a színésznőt, hogy milyen néven szeretne szerepelni első filmje, a Lucas és a szerelem stáblistáján.

Jude Law

Jude Law (Fotó: Stuart C. Wilson/Getty Images)

Jude Law szüleit a Beatles 1968-as slágere, a Hey Jude, illetve Thomas Hardy angol író Jude The Obscure című könyve inspirálta, amikor nevet választottak a fiuk számára. A színész egyébként még a David keresztnevet is viseli.

Anne Hathaway

Anne Hathaway (Fotó: Vivien Killilea/Getty Images)

Anne Hathawayt a szülei William Shakespeare felesége – leánykori nevén – Anne Hathaway után nevezték el, akivel így teljesen azonos nevet visel. A színésznő egy interjújában elárulta egyébként, hogy nem szereti ha Anne-nek hívják, sokkal jobban kedvelie az Annie becenevet, melyen általában szólítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top